Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kjendiskokkens coronagrep overrasker

Noma-gründer og kjøkkensjef René Redzepi har samlet inn penger til tidligere ansatte.

TAR VARE PÅ FLOKKEN: Rene Redzepi på Noma samler nå inn penger til folk som en eller annen gang har jobbet på Noma - og som nå ikke har penger.
TAR VARE PÅ FLOKKEN: Rene Redzepi på Noma samler nå inn penger til folk som en eller annen gang har jobbet på Noma - og som nå ikke har penger. Vis mer

Som de fleste andre restauranter har også legendariske Noma i København måttet stenge dørene under corona-krisen.

Etter at restauranten måtte stenge, har de jobbet hardt for å holde seg på bena økonomisk. Det er selvsagt ikke lett i restaurantbransjen. Men, denne uka kunne sjefkokken René Redzepi fortelle via Instagram at restauranten nå hadde fått et lån gjennom en statlig ordning.

Han begynner med å fortelle at de er takknemlige for å kunne be myndighetene om hjelp:

- Vi er heldige her i Danmark fordi vi kan søke myndighetene om spesielle pakker. Det er til stor hjelp for restaurantene.

- Vi har nettopp fått godkjent vår søknad, forteller han videre og sier at restauranten nå er sikret økonomisk ut året.

Men, i samme Instagram-post kommer det en annen kunngjøring:

- Nå som restauranten er sikret, vil vi hjelpe folk så mye vi kan. Så, jeg vil gjerne fortelle alle som noensinne har jobbet på Noma, i de 17 åra vi har hatt åpent, at vi nå har startet et lite hjelpefond.

Han forteller at han selv har bidratt med alt han hadde til overs og har også bedt gode kunder av restauranten om å gjøre det samme.

- Vi har dermed klart å samle sammen litt penger. Dette skal gå til tidligere ansatte som nå er i en vanskelig situasjon, og som ikke lenger har penger til det mest grunnleggende.

Redzepi oppfordrer særlig de som trenger helseforsikring til å søke. Og søknaden gjøres simpelthen i form av en e-post.

På Noma har det jobbet folk fra alle verdens hjørner. Og i svært mange land er det langt dårligere ordninger enn hva man er vant til i Skandinavia.

- Vi har ikke haugevis av penger. Men, vi har det vi har. Og jeg skal forsøke å samle inn mer penger framover, lover den profilerte kokken.

For om lag en måned siden, da restauranten måtte stenge, oppfordret Redzepi om å støtte hans og andre restauranter ved å kjøpe gavekort. Han sier ikke noe om hvor mange som gjort det, men sier på Instagram at dette også har bidratt til at restauranten er i trygg økonomisk situasjonen, inntil videre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!