KJØPETIPS: Kjøkkensjef Eirik Strøm Lillebø viser hva du skal se etter når du kjøper pinnekjøtt. Video: Thomas Rasmus Juell Skaug / Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Kjøpetips, julemat:

Kjøkkensjefen: - Det beste pinnekjøttet er ikke rødt

Kjøkkensjefens beste tips.

Pinnekjøtt på julaften?

Går du i matbutikken er det lett å få akutt beslutningsvegring. For hvilken var det nå igjen som vant testen? Eller var det fjorårets test?

Selv om alt ser likt ut i butikk finnes det likevel måter å finne frem til det beste pinnekjøttet.

I videoen over deler kjøkkensjef på Gamle Raadhus, Eirik Strøm Lillebø, sine beste kjøpetips.

Slik ser du om pinnekjøttet er bra:

- Se på kjøtt og fett. Du vil helst ha en blanding av store kjøttstykker i den ene enden, men også en fin blanding av kjøtt og intramuskuløst fett langs beinet.

Husk, det er i fettet den gode smaken sitter!

- Unngå veldig rødt kjøtt. Dette tyder på at pinnekjøttet er tilsatt nitrittsalt. Du kan også se på ingredienslista. Nitrittsalt er det som gjemmer seg bak E250.

- Gå etter pris. Du får stort sett det du betaler for.