Kjøtt:

Kjøttdeigkrise: Tomme hyller i kjøttdisken

- Vanskelig å si når vi får fylt opp hyllene igjen, sier Harald Kristiansen i Coop.

UTSOLGT: I ukene etter nyttår har det vært mangel på råvarer til kjøttdeig, og mange hyllemeter er tomme. Det er særlig butikkenes egne merkevarer som er utsolgt. Her fra Extra i Sannergata mandag 13 januar. Foto: Elisabeth Dalseg
UTSOLGT: I ukene etter nyttår har det vært mangel på råvarer til kjøttdeig, og mange hyllemeter er tomme. Det er særlig butikkenes egne merkevarer som er utsolgt. Her fra Extra i Sannergata mandag 13 januar. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I årets første uker har det vært mange tomrom i hyllene med kjøttvarer. Særlig hyllene med karbonadedeig og kjøttdeig er tomme.

- Klassisk! sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til Dagbladet.

- Det er flere faktorer som gjør at det er mindre tilgang på karbonadedeig og til dels kjøttdeig enn normalt i noen butikker. Vi har akkurat lagt bak oss en høytid med mange røde dager hvor det har vært små leveranser av slakt og leverandøren ikke har hatt nødvendig råstoff til sin produksjon, sier Kristiansen og legger til:

- Men vi er også i en periode med generelt mindre tilførsler av storfe enn det vi opplever om høsten. I tillegg er det lite import av storfekjøtt som følge av at lagrene av frosset storfe fra i høst først må forbrukes før det blir åpnet for import. Det blir dermed mange aktører som konkurrere om det som er tilgjengelig av norske råvarer.

Dagbladet har observert tomme hyller i flere Coop-butikker i Oslo i årets første uker. Hos Rema 1000 og Kiwi har det imidlertid ikke vært noen hull i sortimentet i de ti-femten butikkene vi har vært innom den siste uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer