I morgen kan du gå i kiosken og be om pølse uten kjøtt.
Utvalgte Narvesenkiosker lanserer nå veganpølser med tre ganger så mye protein som vanlige pølser.
Veganpølsa skal være et sunt og miljømessig bedre alternativ til grillpølsa.
- Veganpølser i kiosken kommer ikke overraskende. Økende bevissthet om helse og miljø gjør det nødvendig for hurtigmatleverandører å tenke nytt, sier seniorforsker Annechen Bugge ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) .
- Jøss, den var god
Er det virkelig sant? Helt uten kjøtt? Denne kunne jeg faktisk kjøpt. Jeg merker ikke at den er annerledes enn vanlige pølser.
Slik var reaksjonene da Dagbladet lot tilfeldige kioskkunder hos Narvesen ved Nationaltheatret T-banestasjon prøvesmake de nye pølsene.
De fleste var positive, også barna. To år gamle Leon Thorén strakte seg etter mer pølse, mens moren Masayo Thorén overrasket seg selv ved både å like smaken og konsistensen.
Mona Gramer fra Tønsberg er ingen pølsedame, men kunne kjøpt veganpølsa.
- Vi må jo ikke ha kjøtt i alt vi spiser, sier hun.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger