<strong>GATEKJØKKENLEVERANDØR:</strong> Kalbakken Handel AS leverte kjøtt til små gatekjøkken, butikker og restauranter på Østlandet. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
GATEKJØKKENLEVERANDØR: Kalbakken Handel AS leverte kjøtt til små gatekjøkken, butikker og restauranter på Østlandet. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Kebabkrise:

Kjøttgigant stenges: Grove regelbrudd

En kjøttleverandør til gatekjøkken, butikker og slakterier på Østlandet, er stengt for godt.

Publisert
Sist oppdatert

I denne saken er det viktig å presisere at et nytt firma har tatt navnet Kjøttsentralen AS. Nye Kjøttsentralen AS holder til på Furuset i Oslo – og har ingenting å gjøre med selskapet som her omtales på grunn av tvangsavvikling.

Mattilsynet har trukket EFTA-godkjenningen til Oslo-selskapet Kalbakken Handel AS, tidligere kjent som Kjøttsentralen AS. Bakgrunnen er flere grove regelbrudd.

Det innebærer at virksomheten, inkludert oppbevaring av animalske varer på kjøle- og fryselager, må opphøre. Mattilsynet gjennomførte vedtaket 12. desember. Selskapet spesialiserer seg på nedskjæring og foredling av kjøtt, og retter seg mot mindre butikker, restauranter og gatekjøkken på Østlandet, skriver Nationen.

Kalbakken Handel AS har vært i Mattilsynets søkelys i flere måneder. Historikken viser at kjøttselskapet ikke evner å følge regelverket eller respekterer matregelverket, slår Mattilsynet fast.

De verste regelbruddene

  • Gjentakende brudd på regelverk
  • Produksjon av hundemat med fare for forurensning av menneskemat
  • Juks med datomerking og opprinnelse for kjøtt
  • Mangelfull kompetanse
  • Gjentatte hastevedtak

Seksjonssjef for seksjon mat, avdeling Oslo, Asker og Bærum, Håvard Johansen, sier at de ser alvorlig på saken.

- Virksomheten er stengt fordi de trenger denne godkjenningen for å kunne håndtere og omsette animalske produkter, sier Johansen til Nationen.

Mattilsynet opplyser at selskapet ikke har klaget på vedtaket etter at EFTA-godkjenningen ble trukket tilbake.

Nationen har forelagt tidligere daglig leder Arne Mamen opplysningene fra tilsynshistorikken som framkommer i denne saken. Mamen har presisert overfor Nationen at Foods AS solgte seg ut av firmaet 3. juni 2019.

Vedkommende som ved utgangen av 2018 satt med 50 prosent av aksjonene, i selskapet har ikke svart Nationen på verken telefon, SMS eller e-post.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer