Kebabkrise:

Kjøttgigant stenges: Grove regelbrudd

En kjøttleverandør til gatekjøkken, butikker og slakterier på Østlandet, er stengt for godt.

GATEKJØKKENLEVERANDØR: Kalbakken Handel AS leverte kjøtt til små gatekjøkken, butikker og restauranter på Østlandet. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
GATEKJØKKENLEVERANDØR: Kalbakken Handel AS leverte kjøtt til små gatekjøkken, butikker og restauranter på Østlandet. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I denne saken er det viktig å presisere at et nytt firma har tatt navnet Kjøttsentralen AS. Nye Kjøttsentralen AS holder til på Furuset i Oslo – og har ingenting å gjøre med selskapet som her omtales på grunn av tvangsavvikling.

Mattilsynet har trukket EFTA-godkjenningen til Oslo-selskapet Kalbakken Handel AS, tidligere kjent som Kjøttsentralen AS. Bakgrunnen er flere grove regelbrudd.

Det innebærer at virksomheten, inkludert oppbevaring av animalske varer på kjøle- og fryselager, må opphøre. Mattilsynet gjennomførte vedtaket 12. desember. Selskapet spesialiserer seg på nedskjæring og foredling av kjøtt, og retter seg mot mindre butikker, restauranter og gatekjøkken på Østlandet, skriver Nationen.

Kalbakken Handel AS har vært i Mattilsynets søkelys i flere måneder. Historikken viser at kjøttselskapet ikke evner å følge regelverket eller respekterer matregelverket, slår Mattilsynet fast.

Seksjonssjef for seksjon mat, avdeling Oslo, Asker og Bærum, Håvard Johansen, sier at de ser alvorlig på saken.

- Virksomheten er stengt fordi de trenger denne godkjenningen for å kunne håndtere og omsette animalske produkter, sier Johansen til Nationen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer