Burgerkundene raser mot miljøvennlige sugerør

Klagestorm mot McDonald's: - Smaker papp

McDonald's i hardt vær etter innføring av miljøvennlige sugerør.

20 MILLIONer: McDonald's bruker cirka 20 millioner sugerør i året i sine 72 norske restauranter. Foto: NTB Scanpix
20 MILLIONer: McDonald's bruker cirka 20 millioner sugerør i året i sine 72 norske restauranter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Overgangen fra plast- til papirsugerør på McDonald's har fått en trang start. Kritikken av de nye, miljøvennlige sugerørene hagler i sosiale medier.

Irriterte hurtigmatkunder raser over at sugerørene går i oppløsning, og mener at rørene setter pappsmak på brusen, shaken, frappen og flurryen.

Det var for rundt halvannen måned siden at McDonald's byttet ut plastsugerørene med 100 prosent nedbrytbare sugerør av papir. Dette ble gjort i samtlige 72 filialer i Norge. Også plastposer og plastlokk på McFlurry-desserter er historie.

Selskapet opplyser at hurtigmatkjedens kunder i løpet av et år stikker cirka 20 millioner sugerør i drikker, shakes og desserter i sine norske restauranter.

- Vi innser at det kan være litt rart å bruke de nye sugerørene for første gang, men kundene våre sier at de venner seg til det, sier Kristina Johansen, kommunikasjonssjef i McDonald's Norge, i en kommentar.

Underskriftskampanje

I Norge er temperaturen spesielt høy på hurtigmatkjedens Facebook-side. Her får McDonald's klar beskjed om at produktet suger.

I England har McDonald's-kundene ifølge avisa Daily Mail gått så langt som til å starte en underskriftsaksjon for å få tilbake plastsugerørene. Aksjonen har i skrivende stund knapt 40 000 underskrifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer