Stopp i Gastromat-produksjonen:

Klar for comeback: - Vi jobber overtid!

De er bak skjema, men nå ser Gastromat-fabrikken lys i enden av tunnelen.

UTSOLGT: Krydderblandingen Gastromat har vært utsolgt fra leverandøren siden i vinter. Nå håper de å komme i gang igjen i september. Skjermdump: Meny
UTSOLGT: Krydderblandingen Gastromat har vært utsolgt fra leverandøren siden i vinter. Nå håper de å komme i gang igjen i september. Skjermdump: MenyVis mer

- Leveringstida av den nye maskinen er dessverre blitt forsinket igjen, sier Tove Nilssen, daglig leder i familiebedriften Gastromat, til Dagbladet.

Den spesialbygde maskinen var først lovet i månedsskiftet juli/august, og så i midten av august, men ny forventet leveringsdato er i uke 37, i midten av september.

- Vi kommer til å starte produksjonen med én gang den er på plass, og er klar for å jobbe overtid.

Fabrikken produserer mellom en og to paller med krydderbokser hver dag.

Ansatte permittert

Den lille familiebedriften Gastromat produserer den populære krydderblandingen med samme navn, men siden i vinter har det vært stopp i produksjonen.

- Vi hadde samme maskin fra 1972 og fram til for fem år siden. Da måtte vi få en større maskin fordi etterspørselen var blitt så mye større. Den gikk i fire og et halvt år før vi fikk problemer ved juletider, sa Knut Nilssen i Gastromat til Dagbladet tidligere i sommer.

Rett etter nyttår gikk den spesialbygde maskinen i stykker. Siden da har de tre ansatte vært permittert, mens de venter på at den nye maskinen skal ankomme.

Den lille familiebedriften fra Sande i Vestfold selger i underkant av 60 tonn i året av blandingen som skal «stimulere råstoffenes naturlige egenskaper og gjør maten fyldigere i smaken». Blandingen har vært i produksjon siden 1966.

Enorm interesse

Det var tilløp til panikk da det først gikk opp for tilhengerne av krydderblandingen at den var utsolgt i butikk. I mai lå hele 341 annonser for krydderet ute til salgs for mange tusen kroner på Finn.no, men i dag er det ingen treff.

Krydderblandingen inneholder havsalt, natriumglutamat, purre, hvitløk, gjærekstrakt og matfett.

En boks med 90 gram krydder koster 18,50 på Meny.no; som tilsvarer en kilopris på drøye 200 kroner.