NESTEN FEM: Miljøet og servicen står til en femmer, men maten trenger fortsatt et lite løft.
NESTEN FEM: Miljøet og servicen står til en femmer, men maten trenger fortsatt et lite løft.Vis mer

Anmeldelse av Park 29

Klar for Oslonyheten? Her kan du spise midt i et maleri: - Et nydelig sted, en skjult perle

Som å spise middag inne i et akvarellmaleri av Carl Larsson.

(Dagbladet): Innenfor et hvitmalt stakittgjerde, omgitt av frodige busker, under en parasoll, foran en rosévinfarget villa, ja, faktisk hovedstandens eldste i tre, fra 1847. Der satt Robinson og Fredag og klamret seg til siste rest av sommeren – nærmere bestemt til hvert sitt glass aperitiff.

PARKVEIEN: Park 29 ligger på hjørnet av Slottsparken, men har inntil nylig vært kontorer.
PARKVEIEN: Park 29 ligger på hjørnet av Slottsparken, men har inntil nylig vært kontorer. Vis mer

- Tenk, her holdt Kristiania-bohemen hoff da kom­po­nisten Halfdan Kjerulf bodde i huset, sukket Robinson.

- Det betyr at Hans Jæger med stor sannsynlighet har sittet der vi sitter nå, men mens vi drikker champagne og Sancerre, nøt han sin absint.

Oppunder parasollduken, over hodene deres, ga varmelamper et imaginært blaff av indian summer. Fredag var like henført av omgivelsene.

- Et nydelig sted, en skjult perle som har ligget der i alle år, også da jeg trasket intetanende forbi og bare så bilforretningen på hjørnet. Villaen har nemlig også fungert som hovedkontor for Bertel O. Steen.

Nå er absint og automobil erstattet av fine dining, med Oslos kjente restauratør Rune Pal over grytene. En oppmerk­som servitør tilbød pledd over bena og anbefalte dagens femretter. Fredag slo til, mens Robinson isteden valgte retter à la carte, for at de til sammen skulle få en maksimalt bredspektret smak av den klassisk fransk-italienske menyen.

Klar for Oslonyheten? Her kan du spise midt i et maleri: - Et nydelig sted, en skjult perle

Noen venteslurker Sancerre seinere kunne Fredag nikke tilfreds. Et kamskjell med gyllen stekeskorpe og fritert brokkolini var kyndig matchet med syltet sjalottløk og ramsløkmajones. Robinson derimot, hadde gledet seg til den sublime smaken av østers. Her ankom bløtdyra kamuflert i agurkgelé, overstrødd med granateple.

- Synd når den mest eksklusive råvaren ikke får skinne, hvisket Robinson, som heldigvis hadde vært glupsk nok til allerede å bestille seg en forrett nummer to: andelever. En silkemyk sådan, ypperlig balansert med raspet, sjokk­rosa bete, sprøstekt brioche og gelé av Sauternes. Fredag fordypet seg på sin side i et sprellferskt stykke kveite, omsluttet av potetpuré, grønnkål, ristede hasselnøtter, en tørrfiskbolle, samt dråper av sitronkrem.

«Fiskelykke i hagen». Det skulle vært tittelen på dette øyeblikket hvis Carl Larsson kom for å forevige oss i et maleri, lød det.

FISKELYKKE: Maten er god, men mangler fortsatt det lille ekstra.
FISKELYKKE: Maten er god, men mangler fortsatt det lille ekstra. Vis mer

Det var tid for kjøtt. Og dertil kraftigere vin, en ualminnelig mørk Pinot Noir, servitørens varme anbefaling.

- En solid match til indrefilet av lam, bevares. Og kjøttet er mørt. Men hovedretten min blir kanskje litt kjedelig? undret Fredag.

Nå var det Robinsons tur til å være den fornøyde. Vaktelen som lå helstekt på tallerkenen var innsvøpt i aromatisk saus, friske, grønne, norske asparges og noe mørkt og mystisk ...

- Magic mushrooms! Nei da. Morkler. Kjempegode. En munnfull fransk skog.

Hva med ostetallerkenen som inngikk i femretteren til Fredag? Fransk Brillat Savarin, chèvre fra Loire, blåmugg­osten Fønix fra Stavanger. I teorien hørtes det jo riktig lekkert ut. Og i praksis?

- Ostene virker ikke helt ferske, dessverre. De er ikke direkte dårlige. Bare tørre. Stusslige, løs dommen.

To helt greie desserter – en frisk jordbærsorbé med sitronkrem og smuler av pavlova og brownies, samt en kompakt sjokoladeganache med yoghurt-is, krem av hvit sjokolade og de samme smulene – kunne ikke redde fem stjerner i totaloppsummeringen.

UPÅKLAGELIG: Lokalene til Park 29 er det ingenting å si på.
UPÅKLAGELIG: Lokalene til Park 29 er det ingenting å si på. Vis mer

- Ambisjonene på kjøkkenet er åpenbart høye. Gjennomføringen blir litt berg- og dalbane, sa Robinson strengt.

- Men med god service og uovertruffent idylliske omgivelser ble dette likevel en kveld jeg vil varme meg på når jeg tenker tilbake på sommeren 2017, sa Fredag.

- De har innendørsservering også, minnet Robinson om.

- Vi blir nok nødt til å avlegge Park 29 et besøk i den kalde årstida, for å sjekke om vibben i den herskapelige villaen er like god fra innsiden. Kanskje vipper maten også opp til en femmer da?