Unngå salat-tabben:

Klarer du å se hvilken som har færrest kalorier?

Er salat alltid det sunneste valget? Nei, mener eksperter vi har snakket med.

SALAT VS. BURGER: Er det egentlig så mye sunnere å velge salat når du besøker burgerkjedene? Vi har snakket med ekspertene. (Foto: McDonald's)
SALAT VS. BURGER: Er det egentlig så mye sunnere å velge salat når du besøker burgerkjedene? Vi har snakket med ekspertene. (Foto: McDonald's) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Å velge en klassisk cheeseburger fra McDonald's er for mange et selvsagt alternativ. Vil du ta et litt sunnere valg, kan kanskje en av salatene falle i smak, men er det å bestille en salat hos burgerkjedene egentlig det beste alternativet?

Man kan ikke sette likhetstegn mellom «salat» og «sunt», nettopp fordi innholdet i en salat kan variere så mye, mener Kristin Søfteland Sandvei, klinisk ernæringsfysiolog.

- Inneholder salaten fritert kylling, mye pasta, krutonger og fet dressing, er den ikke spesielt sunnere enn annen mat bare fordi den kalles «salat», sier hun.

Om salaten inneholder mye grønnsaker, skinke eller kylling, bønner eller linser, avokado og et egg, så vil kaloriinnholdet ofte matche mange andre retter vi ser på som «usunne». Forskjellen er blant annet at fettkvaliteten er bedre; det er mer fiber, vitaminer og mineraler, og man holder seg mett lenger, ifølge Sandvei.

- Å bare sammenlikne kaloriinnhold mellom to så ulike ting som cheeseburger og kyllingsalat blir derfor feil. McDonald's sin kyllingsalat inneholder like mye fett, litt mer kalorier, men mindre mettet fett enn én cheeseburger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer