Oppskrifter med sopp for små og store barn:

- Klart barn liker sopp!

Antonio Carluccio deler sopprettene barna vil elske - og kan lage selv.

SUNN SKEPSIS: Antonio Carluccio, TV-kokk og restauratør, introduserte sjetteklassinger fra Ljan skole for flere varianter av sopp på Geitmyra, og de aller fleste soppene falt i smak hos (fra venstre): Marie (10), Telma (11) og Cornelie (10) .
SUNN SKEPSIS: Antonio Carluccio, TV-kokk og restauratør, introduserte sjetteklassinger fra Ljan skole for flere varianter av sopp på Geitmyra, og de aller fleste soppene falt i smak hos (fra venstre): Marie (10), Telma (11) og Cornelie (10) . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Klart barn liker sopp! Kanskje ikke all sopp, men de må få smake på forskjellige sorter, sier Antonio Carluccio til Dagbladet.

Vi er med når den italiensk-britiske TV-kokken, restauratøren og sopp-entusiasten introduserer et knippe sjetteklassinger fra Ljan skole for vill champignon, traktkantarell og svovelsopp - samt både hvit og sort trøffel.

Soppen er stekt i smør og olje i panne over bål, og serveres på ferskt brød.

Ikke så mye som en liten stilk er igjen.

Fem sopp du trygt kan plukke og spise.

- Smaker bedre enn det lukter

Det betraktes, det snuses og det smakes. En stor porsjon skepsis blir til en enda større porsjon entusiasme.

- Det luktet litt rart, men smakte godt, sier Marie (10). Hun vil gjerne spise vill sjampinjong igjen.

Traktkantarell og svovelsopp også.

Får Carluccio velge fra øverste hylle, er det honningsopp som står på menyen, en sopp som vokser på stubber. Den må kokes godt først, ellers er den giftig, men så smaker den himmelsk, forteller han entusiastisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer