Robinson & Fredag:

Knallscore til asiatisk restaurant: - Super service og fantastisk mat

Byens beste koreaner leverer. Igjen.

ANMELDELSE AV RESTAURANT GANGNAM I OSLO: - Super koreansk mat, mener Robinson og Fredag. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
ANMELDELSE AV RESTAURANT GANGNAM I OSLO: - Super koreansk mat, mener Robinson og Fredag. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Vi var vel godt fornøyd, sist vi var her? Vi landet på en «solid firer», om jeg ikke husker feil, sa Fredag da de hadde slått seg ned i de hyggelige lokalene til Gangnam, rett ved Tjuvholmen og Aker Brygge.

- Det stemmer. Vel, skal bli spennende å se om fireren er like solid nå. Eller om en justering er på sin plass, sa Robinson.

GANGNAM: Våre anmeldere synes restauranten er et hyggelig sted å være. 
GANGNAM: Våre anmeldere synes restauranten er et hyggelig sted å være.  Vis mer

Koreansk mat er både variert og spennende. Og ikke minst smaksrikt. Mange har forsøkt seg på koreansk cuisine i Oslo, men ingen av dem har lyktes i å holde det gående særlig lenge. Nå kan ting tyde på at Gangnam har snudd tendensen. Sist Robinson og Fredag besøkte Gangnam var restauranten relativt nyåpnet. Og nå, to år etter, ser det ut som om restauranten har fått solid fotfeste.

Etter litt konferering med den hyggelige servitøren, som viste seg å være innehaveren, ble forrettene Gogi Mandu og Kimchijeo valgt. På norsk: sprø, delikate og rykende heite hvetedumplings fylt med svinekjøtt, og pannekake fylt med svin og kimchi, altså kål, som nærmest er som Koreas nasjonalrett å regne.

KOREANSKE PANNEKAKER: - Knasende gode, sier Fredag om pannekakene som serveres med god kimchi og svinekjøtt.
KOREANSKE PANNEKAKER: - Knasende gode, sier Fredag om pannekakene som serveres med god kimchi og svinekjøtt. Vis mer

- Pannekakene har fått en omgang i frityren, og er knasende gode. Kimchien er en fin kontrast, sa Fredag.

Robinson var fornøyd med sine dumplings, som også var friterte.

- Frityr kan være så mangt, men når det er så luftig og lett som her, ja, nesten som tempura, er det bare deilig.

Det går fint å drikke vin til koreansk, men da Robinson og Fredag så de hadde soju, koreansk oppspritet vin laget på blant annet søtpotet, en åpenbar slektning av den japanske saken, var valget enkelt. Og siden de først var i gang, ble det også bestilt et par flasker koreansk øl, av typen Cass Fresh.

GANGNAM I OSLO: Den koreanske restauranten ligger like ved Aker Brygge og Tjuvholmen. 
GANGNAM I OSLO: Den koreanske restauranten ligger like ved Aker Brygge og Tjuvholmen.  Vis mer

Til hovedrett hadde Fredag valgt bulgogi. Den tradisjonsrike retten består av marinert oksekjøtt som er grillet eller pannestekt, og servert med ymse grønnsaker og her: «kål julienne», med et sting av chili og eddik.

- Mørt og deilig kjøtt. Skjønner godt at dette er blitt en klassiker. Og tilbehøret er friskt og lekkert, lød skussmålet fra Fredag.

Robinson hadde også fått kål som siderett til sin «KFC – Korean Fried Chicken», men av den røde varianten.

- Det blir en slags coleslaw, og det passer jo bra, i og med at navnet på retten åpenbart spiller på kyllingen som serveres på Kentucky Fried Chicken. Samtidig kunne dette ikke vært fjernere fra den amerikanske, feite fastfood-retten, slo Robinson fast.

KFC GANGNAM-STYLE: Denne retten kalles KFC - Korean Fried Chicken og serveres med sterk og søt  saus. 
KFC GANGNAM-STYLE: Denne retten kalles KFC - Korean Fried Chicken og serveres med sterk og søt saus.  Vis mer

Kyllingbitene kom i en relativt sterk soyabasert saus, men til tross for det, beholdt skorpa på kjøttet seg sprø.

- Det minner om svin eller kylling i sursøt saus, kjent fra kinarestauranter fra Hammerfest til Cape Town. Men dette er noe annet. En påminnelse om hvor godt sånn mat faktisk kan smake.

Fredag strakte seg over bordet, spiddet en bit, tygget og lukket øynene.

- Elevert fastfood! Nydelig!!

Det var tid for dessert. Og la oss være ærlige, når man er på asiatiske restauranter, forventer man ikke all verden. Fredag hadde bestilt nogcha apocato, som viste seg å være en kule is laget på grønn te og en kopp espresso som skulle helles over. Både kaffe og te! En morsom variasjon, mente Fredag. Men det var Robinson som trakk det lengste dessertstrået denne kvelden: En søt, tjukk pannekake fylt med solsikkefrø, gresskarfrø og brunt sukker. Overraskende smaker – og overraskende godt.

- Så hva blir det? Stadig en solid firer?

Fredag så avventende på makker Robinson.

- Nei. Jeg synes ikke det. Super service, hyggelige lokaler og fantastisk mat. Dette står til fem, uten tvil, sa Robinson.

Fredag nikket.

- Jeg har imidlertid en ting å sette fingeren på. Vanligvis får man massevis av små sideretter til hovedretten, her er det begrenset til tre. Det kunne med fordel vært et par til, sa Fredag.

- Man kan aldri få for mye av en god ting?

Fredag smilte.

- Nettopp.

Les også:

Knallscore til asiatisk restaurant: - Super service og fantastisk mat

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer