Knallscore til den nye storstua: - Kokkene vet hva de driver med

Stedet satser på en blanding av fransk og østerriksk mat.

BRASSERIE OUEST: Anmelderne lar seg imponere på vestkantens nye brasseri. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BRASSERIE OUEST: Anmelderne lar seg imponere på vestkantens nye brasseri. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fransk og østerriksk, sa Robinson.

- Hvafforno’?

Fredag rynket panna, og Robinson gjentok:

- Fransk og østerriksk. Kjøkkensjef Matthias Bernwieser er fra Østerrike og har sagt at han hadde et ønske om å blande disse to kjøkkentradisjonene. I hvert fall med tiden. Og det kan jo bli … interessant.

Østerrike har selvfølgelig lange og rike mattradisjoner, men de kan vel neppe sies å ha festet seg veldig dypt i norsk matkultur – med hederlige unntak som wienerschnitzel og wienerbrød, selvfølgelig.

- Tja. Foreløpig ser det rimelig fransk ut, spør du meg, sa Fredag, som hoppet over froskelår og tartar og i stedet valgte østers med persille og pepperrot, bouillabaisse og ovnsbakt piggvar.

- Ja, skal det være, så skal det være, sa Robinson og ba om å få profiteroles med trøffelkrem, salat med varm chèvre og braisert svinekjake med byggrynrisotto.

Fra det omfattende vinkartet, der brorparten av god­sakene kan kategoriseres under «dyrt og deilig», ble det plukket Riesling av type Glintzberg, og en Burgunder fra Mercurey, begge til overkommelige priser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.