Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Maaemo gjenåpner:

Knelte: - Helt galskap!

Det var så mange om beinet da stjernerestauranten åpnet for booking i nye lokaler at systemet knelte. Den gode nyheten er at det viser seg at det fortsatt er mulig å få bord!

FLYTTER: Esben Holmboe Bang og teamet har servert det siste måltidet i glasshuset i Schweigaards gate. I februar åpner de i nye lokaler ved Munch-museet.
FLYTTER: Esben Holmboe Bang og teamet har servert det siste måltidet i glasshuset i Schweigaards gate. I februar åpner de i nye lokaler ved Munch-museet. Vis mer

Tirsdag denne uka åpnet Maaemo for bookingen av de aller første bordene i nye lokaler. Da bookingen åpnet klokka tolv, hadde Dagbladet kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på tråden.

Pågangen var enorm. Klokka 12:01 var det ikke et ledig sete igjen i den nye restauranten.

- Det er galskap! Helt fantastisk! ler Holmboe Bang.

Dagen etter viste det seg at bookingsystemet ikke taklet den enorme interessen for Maaemo versjon 2.0.

General Manager på Maaemo, Niklas Johansson, tok den nyheten på strak arm.

- He-he. Vi er fornøyde! Det vil si, systemet krasja! Så vi hadde ikke helt oversikt der en periode. Selv om det kanskje var frustrerende for alle som ville booke, er det jo også veldig hyggelig for oss, sierJohansson til Dagbladet og legger til:

FOKUS PÅ RÅVARER: Maaemo fikk i 2016 hele tre Michelin-stjerner. Her fra hard jobbing med råvarene samme år. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FOKUS PÅ RÅVARER: Maaemo fikk i 2016 hele tre Michelin-stjerner. Her fra hard jobbing med råvarene samme år. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Det overrasket oss litt, for vi trodde faktisk systemet hadde tatt høyde for at noe sånt skulle skje.

Dagens gladnyhet, til alle som trodde det var fullbooket, er at i skrivende stund, torsdag ettermiddag, er det mulig å få et bord til tre eller fire personer på flere datoer i mars.

PRESISJON: Det står i alle fall ikke på presisjonen hos Maaemo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PRESISJON: Det står i alle fall ikke på presisjonen hos Maaemo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Prøvesmaker

I dag er Holmboe Bang og deres nærmeste medarbeidere på kjøkkenet i de gamle lokalene.

- Det er travle dager for oss, ja. Det er mye som skal gjøres!, forteller Johansson.

På kjøkkenet smaker de seg fram til det som skal bli åpningsmenyen på «nye» Maaemo som åpner i februar.

Niklas Johansson er daglig leder på Maaemo. Foto: Maaemo
Niklas Johansson er daglig leder på Maaemo. Foto: Maaemo Vis mer

- Det er jo klart man merker at Esben er enda mer «switched on» disse dagene, sier Johansson til Dagbladet.

- Vi får nøklene til de nye lokalene 1. februar. Det skal bli godt å komme dit uten å ha på seg hjelm og vernestøvler.

- Hvordan blir det å spise på den nye restauranten?

- Vi tar med oss identiteten som Esben har bygget opp på Maaemo gjennom mange år. Samtidig får vi jo en ny lekegrind i de nye lokalene, og det skal vi utnytte og glede gjestene med.

FINT SKAL DET VÆRE: Man vil kjenne igjen signaturen, men menyen blir ny på Maaemo. Foto: Jon Terje Pedersen
FINT SKAL DET VÆRE: Man vil kjenne igjen signaturen, men menyen blir ny på Maaemo. Foto: Jon Terje Pedersen Vis mer

- Vi legger også opp til å ha flere tomannsbord. Det er ofte at par står på ventelister, og da er det hyggelig å kunne tilby.

- Og dere holder stengt lørdager?

- Ja, vi tester ut å ha åpent mandag til fredag.

- Er ikke det litt risikabelt?

- Jo! Men, det er også risky å stenge og flytte en trestjerners restaurant! Vi starter jo på nytt og som Esben har sagt hele veien «vi må tørre å starte reisen igjen, ellers fornyer vi oss aldri». Jeg tror aldri vi har vært mer motiverte for å vise hva vi kan.

Fortsatt plass

Johansson forteller at de vil åpne for booking to måneder fram i tid den første hver måned.

Det betyr at den første februar vil de åpne booking ut april.

Alle toerbord er nå fullbooka. Men, det er fortsatt ledige bord for tre og fire.

Prisen? Vel, det står ingenting om pris på nettsidene til stjernerestauranten. Men, da Dagbladets anmeldere sist besøkte Maaemo kom det på omlag 8000 kroner. For to.

ALLE TIL PUMPENE: Kjøkkenet på Maaemo er som restaurantkjøkken skal være - hektisk. Her fra matlaging i 2015, med Holmboe Bang i midten. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ALLE TIL PUMPENE: Kjøkkenet på Maaemo er som restaurantkjøkken skal være - hektisk. Her fra matlaging i 2015, med Holmboe Bang i midten. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Selv om de splitter nye lokalene er mer enn fem ganger større en de gamle, vil det i utgangspunktet være plass til færre personer i spisesalen, melder restauranten i en pressemelding.

En av årsakene er at kjøkkenet er flyttet ut - og midt inn i restauranten, slik at man spiser på orkesterplass. I tillegg vil det være en lounge der gjestene blir tatt imot.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media