FORSKET PÅ FULLKORN: Tine Rask Licht har stått i spissen for fullkornsstudien. - Å spise fullkorn gjør god nytte i seg selv, men enda bedre er det å få i seg rug, mener Licht. Foto: Dagbladet
FORSKET PÅ FULLKORN: Tine Rask Licht har stått i spissen for fullkornsstudien. - Å spise fullkorn gjør god nytte i seg selv, men enda bedre er det å få i seg rug, mener Licht. Foto: DagbladetVis mer

Ned i vekt med fullkorn

Knepet som får overvektige til å spise mindre

Ny dansk studie hevder at overvektige går ned i vekt med fullkorn på tallerkenen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet:) Ved å bytte ut hvitt brød, vanlig pasta og hvit ris med fullkornvarianter, spiser overvektige personer betydelig mindre.

Det viser en ny, omfattende studie som forskere fra DTU Fødevareinstituttet har stått i spissen for.

"Fullkornsdietten" Studiets 50 deltagere, alle i risikogruppen for å utvikle hjerte- og karsykdommer eller diabetes type 2, ble delt inn i to grupper.Den ene gruppa fulgte et kosthold der alle kornprodukter var av fullkorn. Etter en periode på seks uker med normal kost, gikk de over til raffinerte produkter uten fullkorn i åtte uker.Den andre gruppa gjennomførte studien i motsatt rekkefølge.

Gikk ned i vekt

Alle deltagerne opplevde å gå ned i vekt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn