Kokk ny bloggkomet

Kokkejævel danket ut Sophie Elise

Kokkejævel Asbjørn brukte bare åtte dager å slå Sophie Elise og lage landets mest leste blogg.

ALTER EGO: Frittalende Asbjørn Sandøy med bloggen Kokkejævel klatret til topps på blogglisten til blogg.no etter en uke, foran Isabel Raad og Sophie Elise Isachsen. Foto: Geir Stian Altmann Larsen
ALTER EGO: Frittalende Asbjørn Sandøy med bloggen Kokkejævel klatret til topps på blogglisten til blogg.no etter en uke, foran Isabel Raad og Sophie Elise Isachsen. Foto: Geir Stian Altmann Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ganske vilt! Jeg hadde satt meg et hårete mål om å få topplasseringen, og så klarte jeg det jammen meg allerede etter første uka. Men grunnen til at jeg startet bloggen er at jeg føler at jeg har noe å formidle. Da er det veldig hyggelig at det har slått slik an, sier Asbjørn Sandøy til Dagbladet.

KOKKEJÆVEL: Asbjørn Sandøy skriver masse om mat, men minst like mye om alle krumspringene innimellom. Foto: frank Rune Isaksen / Frifant
KOKKEJÆVEL: Asbjørn Sandøy skriver masse om mat, men minst like mye om alle krumspringene innimellom. Foto: frank Rune Isaksen / Frifant Vis mer

42-åringen er faglært kokk, og driver to serveringssteder i Alta; Hoftepluss og Fy Fader. Det ene et utsalgssted for lokalmat og delikatesser, det andre en gedigen salat- og snackbar.

Det var sønnen som mente at Asbjørn burde starte en blogg. Han har nemlig brukt Facebook for å stagge skrivekløen i årevis, og hatt en ganske stor fanskare der.

Få dager etter at kokkejaevel.blogg.no ble opprettet, toppet den lista over blogg.nos mest leste blogger, foran Isabel Raad, Sophie Elise og Pilotfrue.

Hva er suksessoppskriften? Ikke massevis av matoppskrifter.

- Greia med både bloggen og facebooksiden min er å skrive om livet mellom måltidene. Det er mest av det. Jeg skriver om hverdagen, om sorger og gleder. Det som opptar oss vanlige mennesker.

Rett fra levra

Asbjørn har delt åpent og ærlig om livet sitt. Han har truffet mange lesere midt i hjertet ved å skrive om yngstesønnen Vebjørn, som døde brått i sommer, bare to uker gammel.

- Jeg la alle facebookpostene som handlet om Vebjørn på bloggen. Fra første gang vi fikk vite at han fantes og til hans siste dag på jorda. Der var bloggen en fin kanal til å samle alt jeg har skrevet om ham.

Tilbakemeldingene har vært mange. Både gode og vonde.

- Dette er et vanskelig tema som fortsatt er tabubelagt. Nå vet jeg at det er ufattelig mange som er rammet av liknende. Det har hjulpet meg, og jeg håper også at jeg ved å være åpen og fortelle om det vi opplevde har hjulpet andre.

- Det var et stort steg å skrive om det da det skjedde. Jeg kledde meg fullstendig naken og fortalte om det mest tragiske som kan skje. Du blir så sårbar, og når det da kommer negative kommentarer er det klart at det gjør vondt. Som når noen tillegger meg andre motiv enn jeg har, som at jeg bruker spedbarnsdød for å selge flere reker.

- Det er helt feil. Men jeg skiller ikke mellom jobb og privat på min facebookside. Jeg driver to bedrifter, og de er en stor del av livet mitt.

- Når det er sagt, så er Kokkejævel på en måte mitt alter ego. Han er den som står fram og er litt cocky, kanskje. Så er det Asbjørn, som er mer beskjeden.

Latter og tårer

- Har du noen teorier på hvorfor din blogg har slått så godt an, og vet du noe om hvem som er leserne dine?

- Jeg er en fersk og uerfaren blogger, så jeg har ingen tall fra Google analytics. Jeg aner ikke hvem det er som leser meg, men tipper det er samme målgruppe som på facebooksiden min, altså cirka 60 prosent kvinner og 40 prosent menn.

- Dette er ingen ren matblogg. Når leserne mine går inn på et innlegg aner de ikke om de vil le eller gråte, eller få en matoppskrift de kan teste hjemme. Kanskje bloggen har slått an fordi den er så jordnær og lite snobbete?

- Jeg har brukt mye tid på bloggen, jeg måtte det siden målet var å bli den mest leste innen ei uke. Jeg var veldig spent på søndag formiddag. Sophie Elise hadde ikke lagt ut noe nytt innlegg, så da tenkte jeg at det skulle gå. Det ville jo være som å vinne et VM-gull på ski når Northug ikke stilte til start, da. Så kom det et nytt innlegg fra henne, og da tenkte jeg at der røk topplasseringen. Men så slo jeg henne likevel. Det var utrolig artig.

SAME SOM NACHOS: Enkel mat, men fader så godt hvis man oppjusterer råvarene bare bittelitt. Foto: Kokkejævel Asbjørn Sandøy
SAME SOM NACHOS: Enkel mat, men fader så godt hvis man oppjusterer råvarene bare bittelitt. Foto: Kokkejævel Asbjørn Sandøy Vis mer

Same som nachos!

Asbjørns vri på fredagsfavoritten.

I stedet for kjøttdeig: Fres reinskav sammen med løk og frøene fra en vaniljestang. Vanilje og rein/vilt er en helt FANTASTISK kombinasjon. Jeg liker også et lite dryss med fersk rosmarin på slutten. Og selvfølgelig kvernet svart pepper og salt.

I stedet for Norvegia/Jarlsberg: Jeg bruker smaksrike oster fra mitt eget område. VELDIG mye bedre! Du har sikkert lokalproduserte oster der du bor også. Bruk dem, så holder de dem i live og du får en fantastisk mye større smaksopplevelse.

I stedet for kjøpt tomatsalsa: Hakk opp et par tomater, litt agurk, rødløk og 1 fedd hvitløk og litt FERSK koriander. 1 ss ketsjup og 1 ss tomatpure. Pepper, litt olivenolje. Og chili selvfølgelig. Smak deg fram, men ALT smaker bedre enn den kjøpte. Du skal få en HELT nøyaktig oppskrift fra meg en annen gang.

I stedet for lettrømme: Bruk seterrømme for svingende! med litt hakket hvitløk, persille og sukker.

Per mandag formiddag 16. september troner Kokkejævel fortsatt på topplista til blogg.no med nesten 74.000 lesere, rundt 24.000 lesere foran plass nummer to.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer