Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kokkelegende har gått bort

Michelin-kokken Michel Roux er død.

TRESTJERNERS: Roux på Waterside inn in Bray i Berkshire i Storbritannia. Foto: Clive Limpkin/Daily Mail/NTB Scanpix
TRESTJERNERS: Roux på Waterside inn in Bray i Berkshire i Storbritannia. Foto: Clive Limpkin/Daily Mail/NTB Scanpix Vis mer

Michelin-kokken Michel Roux døde i dag, 12. mars, 79 år gammel. Han gikk bort etter lengre tids sykdom, og døde i sitt hjem, omgitt av familien.

Franskfødte Roux er mest kjent for sitt virke i Storbritannia, og har vært helt sentral for den britiske restaurantscenen.

Sammen med broren Albert startet han den legendariske restauranten Le Gavroche i London i 1967. Dette ble den første britiske restauranten som fikk en stjerne i Michelin-guiden i 1977, og i 1982 den første som fikk tre stjerner.

Den siste stjerna forsvant da roret ble overlatt til Michels nevø Michel Roux jr. i 1993.

Brødrene Roux står også bak hotellrestauranten the Waterside Inn i London, som er den restauranten som lengst har hatt tre stjerner i restaurantbibelen. Den fikk en stjerne i 1974, to stjerner i 1977 og tre stjerner i 1985.

Roux har vært svært innflytelsesrik for en hel generasjon kokker. Marco Pierre White er blant dem som har hatt Roux sr. som læremester, og White har selv hatt blant annet sinnakokk Gordon Ramsay på sitt kjøkken.

Hele Norges coronakart