Ingrid Espelid Hovig:

Kokkenes siste hilsen: Takk for maten, Ingrid

Hele Norges matmor Ingrid Espelid Hovig gikk bort i dag.

HJERTELIG SMIL: Norske kokker minnes Ingrid Espelid Hovig, her fra en forlagsfest hos Gyldendal.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HJERTELIG SMIL: Norske kokker minnes Ingrid Espelid Hovig, her fra en forlagsfest hos Gyldendal. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag kom den triste beskjeden om at hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig, har gått bort, 94 år gammel.

Kokk Arne Brimi synes det er vanskelig å sette ord på følelsene.

- Det her kjennes veldig vemodig, og jeg kjenner nesten at det er vanskelig å sette ord på følelsene mine. Hun har betydd så enormt mye for så mange. Ingrid hadde en inkluderende framtoning som brakte oss kokkene sammen, men også resten av folket.

Det er som om en mor er blitt borte – hele Norges mor.

- Hun var raus, inkluderende, inspirerende og ærlig. Hun var det største forbildet i bransjen. Det var alltid stas å komme til Ingrid, hun var helt fenomenal med mat og mennesker. En fantastisk god mor for alle kokkesønnene sine.

- Det viktigste jeg lærte av Ingrid var at alle folk er like, og å være raus og ærlig, sier Arne Brimi.

Forfatter, journalist og forlagsredaktør Ingar Sletten Kolloen, har bare gode ord å si om Espelid.

- Hun var tvers snill og god gjennom hele livet.

- En uredd revolusjonær

Dagbladets matspaltist Andreas Viestad minnes hvor opptatt Ingrid Espelid Hovig var av å forvalte arven sin. Hun sluttet aldri å jobbe for det hun trodde på, og det hun trodde på. På potetens dag et par år tilbake, kjørte han til Frogner og hentet henne i Cadillacen sin, for at hun skulle åpne potetens dag. Hun ville være med å kaste glans over et arrangement som var i hennes ånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer