Hvordan confiterer man

Kokketrikset de færreste kan: - Den beste teknikken for å få saftig kjøtt

Ikke er det vanskelig heller. 

CONFITERE: Å confitere er å bake kjøtt eller fisk dekket med fett, men hvor temperaturen aldri er over 100 grader. 
CONFITERE: Å confitere er å bake kjøtt eller fisk dekket med fett, men hvor temperaturen aldri er over 100 grader.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Dette er den beste teknikken å bruke om du vil ha saftig kjøtt, gliser kokken Espen Vesterdal Larsen.

Han snakker om confitering. Teknikken hvor man varmebehandler kjøtt, fisk og grønnsaker i fett. Men, til forskjell fra fritering er temperaturen alltid lav, ja under 100 grader.

Espen har sammen med de andre kokkene på Kulinarisk Akademi i høst gitt ut boka Kok og stek. Kokeboka har vunnet både Aperitifs- og Dagbladets egen kåring av årets kokebøker.

I boka tar kokkene på Kulinarisk Akademi for seg ulike teknikker. Her går de igjennom alt fra vanlig pannesteking til sous vide.

– Gratulerer med å vinne Årets kokebok! Før vi kommer til confitering, hvorfor ville dere lage akkurat denne boka?

– De fleste bruker teknikkene hjemme på sitt eget kjøkken hver eneste dag. Men, de færreste reflekterer noe særlig over dem. Vi vil gjøre folk mer bevisst på teknikk, da blir det nemlig mye enklere å lage mat.

Hvorfor skal man confitere?

– Confitering er en veldig god måte å bevare saftighet på. Det er teknikken som bevarer saftigheten og smaken best.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer