Dette er en anmeldelse.
Bare så det er sagt.
Restaurant Hyde var en av de få restaurantene i Norge som ble hedret med en ny Michelin-stjerne under årets utdeling tidligere i juli.
Min utmerkede kollega hadde avlagt Hyde et besøk rett før Michelin-utdelingen. Uten å la seg imponere. Og den tabloide refleksen var å skrive hva hun mente om dette spisestedet.
Dermed braket det løs. Det ble skriverier, som folk sier. Det begynte å koke i sosiale medier og mine innbokser ble proppfull av meldinger som lurte på hva i all verden er det Dagbladet driver med?!
En rett til å mene noe om rettene
Her spennes det opp et kolossalt lerret: Hvem skal få lov til å skrive hva de mener om restauranter i avisa? Og enda dypere: Hvilke kvalifikasjoner krever vi av folk som kommenterer i avisene? En anmeldelse er ikke stedet for en vid drøfting, men det er fristende og på sin plass med noen refleksjoner.
Skal en som vanligvis skriver om mat plutselig skrive hva hen synes om en ballettforestilling? Eller den siste, vågale oppsetningen på National? Hvor interessant er det hva hen tenker om Skodas siste stasjonsvogn?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger