Michelin-guiden

Krever å bli fjernet fra Michelin-guiden: - De sa vi brukte cheddar

Stjernekokken sier at han har vært deprimert i månedsvis, etter å ha mistet ei stjerne i den anerkjente restaurantguiden.

RASER: Stjernekokk Marc Veyrat holder opp Michelin-guiden etter at restauranten hans, La Maison des Bois, mottok det maksimale antallet Michelin stjerner i fjor. Foto: Jaques Demarthon / AFP / NTB Scanpix
RASER: Stjernekokk Marc Veyrat holder opp Michelin-guiden etter at restauranten hans, La Maison des Bois, mottok det maksimale antallet Michelin stjerner i fjor. Foto: Jaques Demarthon / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den franske mateliten har begynt å kvesse knivene, etter at stjernekokk Marc Veyrat har gått ut og forlanget restauranten sin fjernet fra den anerkjente restaurantguiden.

I fjor ble restauranten La Maison des Bois tildelt de prestisjetunge tre stjernene, men i januar mistet den en av dem. I et åpent brev publisert av Le Point raser Veyrat mot beslutningen, og uttrykker at han er overbevist om at guidens inspektører ikke har vært der.

- Jeg har vært deprimert i seks måneder. Hvordan våger dere å ta helsa til en kokk som gissel, tordner han.

Han erklærer inspektørene som «komplett inkompetente», og mener at de har fornærmet hele regionen ved å hevde at de brukte cheddar i en ostesufflé.

- Det skremmer meg

I brevet skriver Veyrat at han dro på et møte med utgiverne i Paris, for å forstå bakgrunnen for nedgraderingen.

Det skal ha gitt ham en ytterligere bekreftelse på deres totale mangel på gastronomisk kompetanse, hevder han, og krever samtidig å få se kvitteringen som et bevis på at inspektøren faktisk har vært på restauranten.

- Det skremmer meg på vegne av nye generasjoner. Dere er gastronomiske manipulatører. Dere forstår ingenting av områdets identitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer