Innovasjon i matbutikken:

Kritiserer Coops mobilbetaling: - Bedre å «tæppe»

Ny løsning lar Coops medlemskunder betale med mobilen.

BETAL MED MOBIL: Coops nye app lar deg betale for handleturen med mobilen. Foto: Coop
BETAL MED MOBIL: Coops nye app lar deg betale for handleturen med mobilen. Foto: Coop Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag lanserer dagligvarekjeden Coop mobilbetaling i alle sine butikker, Coopay. Løsningen er testet av de ansatte i sommer, og nå rulles det ut også for alle medlemmene.

- Jeg har brukt Coopay i flere måneder nå, og det fungerer som rakker'n, sier er strålende fornøyd Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop.

Alt i én app

Mobilbetalingen er integrert i Coops app for medlemmer, og man må være medlem for å benytte seg av muligheten. Nytt er også at man kan betale og registrere bonus i én operasjon.

Tidligere har man måttet registrere seg for bonusopptjening med app eller medlemskort i tillegg til å betale.

Hos konkurrentene Rema 1000 og NorgesGruppen har dette vært langt enklere. Her knytter man betalingskort til fordelsprogram, og så registreres rabatter og bonuser automatisk når man betaler.

Rema 1000 var først ute med mobilbetaling i butikk, MobilePay, i samarbeid med Danske Bank i av 2015, men avviklet denne muligheten i januar 2018. I den samme perioden kunne man også betale med mCash hos Bunnpris. Dette ble avviklet i 2017. Begge betalingsløsningene ble solgt til Vipps.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer