Extra med butikk uten ansatte:

Kundene kan låse seg inn om natta

Når de ansatte går hjem fra den nye Extra-butikken i Bogstadveien i Oslo, kan alle åpne døra via mobilen.

SPENTE: Viseadministrerende direktør Gøril Joys Johnsen (t.v.) i Coop Norge og regionsjef Hege Abrahamsen i Extra gleder seg til at den ombygde butikken i Bogstadveien står klar før sommeren. Foto: Lars O Gulbrandsen
SPENTE: Viseadministrerende direktør Gøril Joys Johnsen (t.v.) i Coop Norge og regionsjef Hege Abrahamsen i Extra gleder seg til at den ombygde butikken i Bogstadveien står klar før sommeren. Foto: Lars O Gulbrandsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg at du våkner sulten og at kjøleskapet er like tomt som magen din, eller at sønnen din rett før han sovner kommer på at alle må ha med på kake på skole i morgen, og at beskjeden om dette i ukevis har ligget i sekken?

I Bergen har Rema 1000 allerede erfaringer med døgnåpen butikk, men snart dukker det opp en annen variant i ved Majorstuen i Oslo. Før sommeren åpner nemlig Extra sin første butikk med åpent 24 timer seks dager i uka.

I tidsrommet 07.00-23.00 vil det være ansatte på jobb i det 450 kvadratmeter store lokalet. Men når de Coop-ansatte går hjem, vil det gjennom natta være fritt fram for alle å låse seg inn i butikken og handle varene de ønsker seg.

- Vi har jobbet noen måneder med dette prosjektet for å finne ut hvordan vi skulle klare å kombinere en ubemannet butikk med en varm og innbydende kundeopplevelse på natta, sier Gøril Joys Johnsen, direktør for sømløse kundeopplevelser og viseadministrerende direktør i Coop.

Mobilen er nøkkelen

Alle detaljene er ikke helt på plass, men trolig blir konseptet løst slikt: Etter kl. 23.00 åpner du butikkdøra ved hjelp av mobil-ID eller Coop-kortet du har lastet inn på mobiltelefonen din. Bortsett fra alkohol - og restriksjoner rundt salg av tobakk og legemidler - kan du deretter plukke akkurat de varene du ønsker deg oppe i kurven. Til slutt skanner du varene, betaler - og forlater butikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer