Utestedene gir opp midt i Oslo:

Kundene rømmer en av Norges mest beryktede handlegater: Nå tar politiet nytt grep

- Uverdige og uholdbare forhold, sier sikkerhetssjefen i Olav Thon Gruppen, Ola Stavnsborg, om situasjonen i Brugata.

BRUGATA: Gjestene og kundene holder seg unna Brugata om kvelden, til stor frustrasjon for de næringsdrivende i gata. Nå krever Olav Thon Gruppen at kommunen og politiet blir med på å rydde opp. Foto: Frank Karlsen
BRUGATA: Gjestene og kundene holder seg unna Brugata om kvelden, til stor frustrasjon for de næringsdrivende i gata. Nå krever Olav Thon Gruppen at kommunen og politiet blir med på å rydde opp. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Situasjonen for dem som ferdes og jobber i Brugata blir bare verre og verre. Det kan ikke fortsette slik det er nå, sier Ola Stavnsborg.

Han har ansvaret for sikkerheten på over 400 eiendommer eid av Olav Thon Gruppen, hvorav cirka 100 kjøpesentre og 70 hoteller. Ingen andre steder bruker eiendoms- og hotellkonsernet så mye ressurser på vakthold og sikkerhet som på det lille kjøpesenteret Gunerius og området rundt, midt i Oslo sentrum.

De siste fem, seks åra har Brugata og området rundt Gunerius vært tilholdssted for deler av byens rusmiljø. Ifølge sikkerhetssjefen har miljøet hardnet til i løpet av det siste året. Gjengene er blitt flere og voldsepisodene hyppigere og råere.

- Jeg har lang erfaring som politimann, men må innrømme at det er ett sted i byen der jeg føler meg litt utrygg, og det er i Brugata. En del av stoffene som er i omløp gjør folk veldig ustabile. Jeg liker rett og slett ikke å ha folk bak meg når jeg går i den gata, sier Ola Stavnsborg.

Et stort antall vektere har hendene fulle med å holde orden i kjøpesenteret og området utenfor. Hver mandag morgen plukker de rundt 100 sprøyter i anlegget rundt Gunerius og i parkeringshuset. Toalettene i kjøpesenteret har de måttet stenge, blant annet fordi de gang på gang ble tette av brukt brukerutstyr. Overdoser, tyverier og trusler er en del av hverdagen for dem som jobber her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer