Blogger om vin og vegetarmat

Kuttet kjøtt: - Det bød meg imot

- Alle kjenner uttrykk som «rødvin til kjøtt» og «hvitvin til fisk», men hva om man ikke spiser noen av delene, spør Synne H. Rustad (32), vegetarianeren og vinkelneren bak Norges første blogg om grønn mat og edle dråper.

VINELSKER: - Jeg blir alltid ydmyk når jeg drikker skikkelig god og skikkelig gammel vin, sier Synne H. Rustad, vinkelner og -blogger. Foto: Privat
VINELSKER: - Jeg blir alltid ydmyk når jeg drikker skikkelig god og skikkelig gammel vin, sier Synne H. Rustad, vinkelner og -blogger. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg blir alltid ydmyk når jeg drikker skikkelig god og skikkelig gammel vin, uttaler Synne H. Rustad, vinkelneren bak bloggen Vin og vegetar.

Bloggeren blir mild i blikket når hun tenker tilbake på store vinopplevelser. Dessertviner som har vært over hundre år gamle, for eksempel. Viner som fremdeles har vært «fruktige, syrlige, komplekse og nyyyydelige».

- Da skjenker jeg alltid en tanke til de som laget vinen, som klarte å produsere noe av så høy kvalitet og med så lang holdbarhet. Tenk at alle de som dyrket, plukket og foredlet druene i glasset mitt, er døde. Her sitter jeg, i dag, og nyter noe de jobbet hardt for, og som fortsatt gir glede til den som drikker. Det er til å få tårer i øynene av.

Rustad har vinkelnerutdannelse fra London og Oslo, og jobber deltid i en av hovedstadens vinbarer.

Vin og grønn mat

Bloggen hennes er den første i Norge som har fokus på grønn mat og god vin, sammen og hver for seg. Her deler Rustad vinanbefalinger, gode smakskombinasjoner, lure triks og huskeregler, reisebrev fra vinturer og nyttig informasjon fra vinens verden. En og annen oppskrift med tilhørende vintips legger hun også ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer