<strong>OMKOM:</strong> En kvinne omkom søndag morgen etter å ha spist ved Michelin-restauranten Riff i den spanske byen Valencia. Foto: Google Maps
OMKOM: En kvinne omkom søndag morgen etter å ha spist ved Michelin-restauranten Riff i den spanske byen Valencia. Foto: Google Maps Vis mer

Michelin-restaurant:

Kvinne omkom og 28 matforgiftet

Den omkomne kvinnen (46) spiste på Michelin-restauranten Riff i den spanske byen Valencia da hele familien ble matforgiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spanske myndigheter bekrefter at en spansk kvinne har omkommet, og 28 andre har blitt matforgiftet etter å ha spist på Michelin-restauranten Riff i Valencia i forrige uke.

Nå er restauranten stengt på ubestemt tid.

Myndighetene har foreløpig ikke offentliggjort kvinnens identitet, men bekrefter at hun ble syk etter å ha spist et måltid på restauranten med hennes ektemann og sønn. Kvinnen omkom søndag morgen, ifølge The Guardian.

Også kvinnens to familiemedlemmer ble matforgiftet etter å ha spist ved Riff.

I Michelin-guiden, hvor Riff har fått én stjerne, beskrives det at restauranten opererer med innovative matretter, som inneholder lokale ingredienser av høyeste kvalitet.

Undersøker

Det spanske mattilsynet har til nå klart å spore 75 gjester som spiste på den aktuelle restauranten i tidsperioden 13. til 16. februar, og har fått bekreftet 29 tilfeller av matforgiftning.

- Sett bort fra personen som omkom, har alle som ble matforgiftet opplevd mindre alvorlige symptomer - hovedsakelig oppkast, skriver tilsynet i en uttalelse torsdag.

Det spanske mattilsynet har foreløpig ikke klart å finne en åpenbar årsak til at så mange har blitt matforgiftet. Prøver av noen av rettene som ble servert i den aktuelle tidsperioden har nå blitt sendt til Det nasjonale giftinstituttet, hvor det vil bli foretatt undersøkelser, skriver BBC.

Mistenker sopp

Flere medier har meldt at sopparten morkler kan være årsaken, men det spanske mattilsynet ønsker å vente til de har fått svar på prøvene før de kommenterer påstandene.

The Telegraph skriver at den omkomne kvinnen spiste en rett som inneholdt morkler, og at sopparten kan være giftig om den ikke tilberedes på riktig måte. Morkler er en av de mest eksklusive soppartene, og man kan også finne den i deler av norsk natur.

- Dyp medfølelse

Riffs eier Bernd H. Knöller skriver i en uttalelse at de samarbeider med mattilsynet for å få mer informasjon om hendelsen.

- Uansett hva som er årsaken til denne situasjonen, ønsker jeg å formidle min dypeste medfølelse for det som skjedde. Jeg håper at vi kan få alle fakta på bordet snarest, skriver han og følger opp:

- Jeg har bestemt at restauranten forblir steng helt til vi finner ut av årsaken til at denne situasjonen oppsto.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer