Hjerteproblemer av wasabi

Kvinne på sykehus etter sushi-ulykke

En israelsk kvinne havnet på sykehus etter å ha tatt feil av wasabi og avokado.

HVASADU?: Wasabi eller avokado? En uheldig kvinne tok feil av kruttsterk wasabi og avokoado. Det endte på sykehus. Foto: Scanpix
HVASADU?: Wasabi eller avokado? En uheldig kvinne tok feil av kruttsterk wasabi og avokoado. Det endte på sykehus. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det israelske bryllupet skulle være en feiring av kjærligheten, men endte tragisk for kvinnen i 60-åra. Etter at hun kjente på ett trykk i brystet - endte den uheldige kvinnen på sykehus, ifølge NBCNews. Ifølge rapporten fra legevakten tok hun feil av wasabi og avokado.

Wasabi er en meget sterk japansk rot, som rives svært fint, og serveres i små doser. Som oftest brukes det i ørsmå mengder på sushibiter.

Kvinnen skal altså ha misforstått og trodd at wasabien var avokado. Dermed spiste kvinnen, ifølge rapportene, en hel spiseskje wasabi.

Stressrelatert hjertesykdom

Kvinnen fikk diagnosen Takotsubo syndrom (Taktsubo kardiomyopati) som også omtales som stressutløst kardiomyopati. På engelsk kalles det også apical ballooning syndrome.

- Hun var sikker på at det var avokado. Det var derfor hun tok en hel skje, forklarer Dr Alona Finkel-Oron ved Soroka Universitetssykehus i Israel til NBCNews.

- Hun ble selvfølgelig sjokkert da hun fant ut at det ikke var avokado.

Da trykket i brystet ikke ga seg, dro hun til den lokale legevakten. Der valgte de straks å sende henne til sykehus hvor hun fikk diagnosen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer