Kyllingfileter er et av de mest populære produktene i handlekurven vår - men det er enorme smaksforskjeller. På sitt beste er det nydelig, saftig med sprøtt skinn, og så godt at du kan bygge en hel rett rundt det.
På sitt verste er det nesten som hvit ris, bare med mer konsistens: En klump hvitt kjøtt, som ikke egner seg til noe særlig mer enn å ta smak fra den sausen du har rundt.
Vi har testet 15 ulike kyllingfileter fra norske butikker, med hjelp av Ben Cox, Raden Soemwinata, Alex Ryan og Harry Booth fra Oslo Restaurant Group, og de fire er ikke i tvil om hvilken de vil velge neste gang de er i butikk.
Kyllingfileten imponerte fra det øyeblikket de så den på testbenken, rå - utenfor pakka - der den glinset fristende imot dem, med lett gulaktig kjøtt, skinn og fett.
- Denne kyllingen har fått mye kjærlighet - og mais, sier Ryan.
Med eller uten skinn?
Kyllingskinn gir fin smak, og er essensielt om du vil servere kyllingen for seg selv.
- Er det en ting vi tar med oss fra denne testen er det dette: Om du skal lage en saus, og ikke trenger at kyllingen skal smake noe særlig, kan du velge en av de litt rimeligere som ikke har skinn. Men om du vil at kyllingen skal skinne for seg selv, og smake mye og godt, bør du velge en kylling med skinn, sier Cox.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger