Andreas Viestad om hvorfor blåskjell er aller best om vinteren:

La oss spise dem før de blir for kåte

 Vinteren er tiden for hete måltider med blåskjell.

Blåskjell
Blåskjell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å sitte på brygga med et glass rosévin, mens man nyter en bolle med dampede blåskjell i den aldri mørke norske sommerkvelden, eller kanskje nettopp det første mørket som senker seg over Middelhavet… Det er ok, det.

Men hvis du er like opptatt av smak som stemning, kan det ikke måle seg med dampede blåskjell en mørk vinterdag, i hjemmets lune kaos.

Blåskjellet lever et skrekkelig kjedelig liv. Som baby flyter det rundt i havet. Så en gang i tidlig barndom, klynger det seg fast til noe.

De bare henger der

Det kan være en taustump, et svaberg, deler av båthuset eller undersiden av båten. Og så blir det der. Hva livet etterpå bringer, handler om hva havstrømmene kommer med av alger og plankton.

Blåskjellet bare henger der, med munnen åpen, spiser det som kommer, og vokser seg store og deilige.

Det er bare to viktige begivenheter i blåskjellets liv etter det fester byssustråden til sitt hjemsted.

Ensomt sexparty

Det ene er at det skal formere seg: Når vårsolen begynner å blinke og det så smått blir litt varmere i vannet, setter skjellene i gang med et langvarig og ensomt sexparty.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer