Lussekatter er favoritter for store og små

Lag lussekatter på halve tida -bruk langpanne!

Tirsdag feirer vi lucia!

LUSSEKATTER I LANGPANNE: Enkelt og kjempegodt!
LUSSEKATTER I LANGPANNE: Enkelt og kjempegodt!Vis mer

Svart senker natten seg i stall og stuer: Snart er det 13. desember og klart for feiringen av Santa Lucia. For mange småbarnsforeldre byr denne dagen på et ekstra høydepunkt, i hvert fall hvis poden er i en barnehage som har invitert til luciafest på morgenkvisten!

Har du lyst på noe saftig og godt denne dagen, kan du enten lage tradisjonelle lussekatter eller prøve det som er blitt en farsott i Sverige nå i desember - nemlig lussekatter i langpanne!

- Vil du ha lussekattene ekstra saftige med mye fyll, kan jeg trygt anbefale deg å lage "Lussekatter i langpanne". De er veldig gode, og med kesam i deigen blir bakverket deilig saftig. Kjempepraktisk!, sier matjournalist Aase Dotterud.

Uansett hvilken variant man går for, er safran en viktig ingrediens. Krydderet er et av de dyreste du finner i butikkhylla, og flere stusser på hva som er forskjellen mellom safranpulver og safrantråder:

- Safranpulver er lureri, fordi det kan være blandet ut. Det unngår du hvis du kjøper safrantråder. Det er trådene som er ekte safran, og dermed av mye bedre kvalitet, sa mesterkokken Arne Brimi til dinside.no på luciadagen i fjor.

Vil du helst glemme lussekatter og "lys i hår" på den 13. desember, kan du jo unne deg en ferietur til det ekte St. Lucia.

Les også:

Slik lager du gode lussekatter

Den utrolige historien om Santa Lucia

Lussekatter fra Trines matblogg