Linn Skåber om jula som endret alt:

Lagde hemmelig liste: -Slik tok jeg tilbake livet

Da Linn Skåber fikk besøk av en muslimsk gutt julaften, ble resten av kvelden skrevet i stjernestøv.

NY TYPE JUL: Bortsett fra til sønnen Niels (16), har Linn Skåber gavefri jul. - I stedet gir jeg gjestene rundt bordet julaften oppgaver på forhånd: En kan holde tale om året som er gått, en annen kan lese dikt også skåler vi for dem vi savner og som ikke er der. Foto: Christian Roth Cristensen
NY TYPE JUL: Bortsett fra til sønnen Niels (16), har Linn Skåber gavefri jul. - I stedet gir jeg gjestene rundt bordet julaften oppgaver på forhånd: En kan holde tale om året som er gått, en annen kan lese dikt også skåler vi for dem vi savner og som ikke er der. Foto: Christian Roth Cristensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Linn Skåber (48) julaften for tre år siden skulle invitere til middag, satt en gutt som aldri hadde feiret jul før på enden av trebordet i stua.

- Som den perfekte vertinne jeg er, hadde jeg glemt at 16-åringen var muslim - og jeg som bare hadde svineribbe i ovnen! skratter Linn og biter seg i leppa.

- Gudskjelov har vi en bergenser i første etasje, som kom opp med pinnekjøtt til gutten. På forhånd var jeg blitt enig med alle de andre om at vi skulle droppe å gi noe til hverandre, men i stedet overøse vår unge gjest med gaver! Så satt han der og pakket opp de kuleste genserne, høretelefoner - you name it - og en sekk han kunne ha alt oppi, forteller Linn.

Blant gjestene var kjæresten hennes, Simon Malm, en somalisk venninne, mora til hennes beste venninne, en venn Linn jobber tett med og mora hans, og en nabo på hytta. Alle hadde bidratt til å glede tenåringen.

- Det søteste var at han plutselig reiste seg og gikk bort til mammaen min - som satt i rullestol - og ga henne en klem. Så vendte gutten blikket mot oss alle og sa at han gjerne ville gjøre noe tilbake, som takk. «Nei da!» svarte vi. Men tenåringen insisterte på at han måtte få danse for oss - og satte på Michael Jackson på full styrke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer