Oumph! vegankjøtt med halloween-stunt:

Lager planteburger med «smak av menneskekjøtt»

- Tør du å smake den?

MAKABERT: Denne matprodusenten tilbyr en makaber matfest under Halloween-helgen. Video: Youtube/Eat_Oumph. Reporter: Anabelle Bruun Vis mer
Publisert

Den svenske veganske kjøttprodusenten Oumph! lanserer en mildt sagt uvanlig reklamekampanje i forbindelse med Halloween.

I helga kommer de nemlig til å servere planteburger med smak av menneskekjøtt i sin food truck på Nytorget i Stockholm.

- Tør du å smake?

«HumanMeatPlantBasedBurger» kaller Oumph! nyvinningen sin:

- Tør du å smake den?, spør de spøkefullt i reklamekampanjen sin.

Selv om det høres grusomt ut, er som kjent Oumph! sitt kjøtt laget av planter.

MENNESKESMAK: Oumph! hevder at denne burgeren smaker akkurat som menneskekjøtt, men er laget av planter. Foto: Youtube / Oumph!
MENNESKESMAK: Oumph! hevder at denne burgeren smaker akkurat som menneskekjøtt, men er laget av planter. Foto: Youtube / Oumph! Vis mer

Akkurat som at ingen dyr er blitt skadet i prosessen med å lage de øvrige produktene, så gjør Oumph! det klart at ingen mennesker ble skadet i prosessen med å lage denne burgeren.

- Fordi den er plantebasert, understreker de.

- Utviklet på kort tid

Ideen fikk selskapet fordi de ville vise at de klarer å etterlikne enhver slags type kjøtt ved å bruke planter. Burgerne er laget av en kombinasjon av soya, sopp og hveteproteiner, ifølge vegannettstedet Plantbasednews.

- Vi utviklet denne burgeren på kort tid, så fort vi visste hva slags smak og tekstur vi var ute etter. Dette er vår ultimate og merkelige måte å vise at det er mulig å lage all slags mat ved å bruke bare planter, sier Anders Linden, ifølge nettstedet.

Linden er selskapets kokk, og også en av grunnleggerne av Oumph!.

- Pushe grenser

I en pressemelding sier Oumph! sin markedssjef, Henrik Åkerman, at selskapet vil pushe grensene denne sesongen.

VEKKER OPPSIKT: En amerikansk skole i delstaten Kentucky i USA har fått massiv kritikk etter en skandaløs skolefest. Video: Twitter / Hazard High School. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- For oss er den mest menneskelige måten å spise en burger på, å spise en plantebasert burger, sier han.

Om det er noen som skulle fått lyst til å prøvesmake, så vil den plantebaserte burgeren med menneskesmak bare være tilgjengelig på Nytorget i Stockholm fra klokka 22.00 lørdag denne helga.

De øvrige Oumph!-produktene selges også i Norge, samt i Sverige, Storbritannia, Irland, Tyskland, Nederland, Sør-Afrika og Australia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer