Smakstest av brunost med lakrissmak:

Lakriskongen overrasket: - Det er jo godt!

Vi fikk hjelp av Johan Bülow til å vurdere den nye brunosten med lakrissmak.

NYTT I BUTIKK: Meieriene kappes om å gi brunosten artige smaker. I høst får du Synnøves fløtemys med lakrissmak.
NYTT I BUTIKK: Meieriene kappes om å gi brunosten artige smaker. I høst får du Synnøves fløtemys med lakrissmak. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg elsker lakris, og har laget alt med lakris. Men dette - fløtemys - har jeg aldri sett før, sier en spent Johan Bülow til Dagbladet.

Den danske gründeren har gjort levebrød av å produsere nettopp lakris. Fra pulver av rålakris og salt lakrissirup til lakris - og sjokolade- og lakriskonfekt.

Han bruker ofte lakris i matlagingen, og har skrevet ei kokebok med lakris i både søt og salt mat: Kamskjell, gravet okse og agurksuppe - og jordbæris og kransekake.

Men lakris i ost - attpåtil en mild brunost - har ikke falt ham inn. Men det er det andre som har tenkt på.

Og den danske «lakriskongens» dom er klar: Det har de lykkes med.

- God balanse

Fløtemys er den mildeste brunosten til Synnøve, og den salte lakrisen får god plass.

- Det er godt, sier Bülow forundret, etter første smak.

Den første smaken som treffer tunga er mysosten, før den salte lakrissmaken raskt utvikler seg i munnen, og det er denne som blir hengende igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer