<strong>EKSKLUSIV:</strong> Det var vel neppe noen tvil om hvem som skulle være champagnens ansikt utad, da vingården Brad Pitt er medeier i inngikk samarbeid med et champagnehus om å lage en rosa champagne. Foto: Chateau Miraval / Mega / NTB Scanpix
EKSKLUSIV: Det var vel neppe noen tvil om hvem som skulle være champagnens ansikt utad, da vingården Brad Pitt er medeier i inngikk samarbeid med et champagnehus om å lage en rosa champagne. Foto: Chateau Miraval / Mega / NTB Scanpix Vis mer

Champagne:

Lanserer eksklusiv champagne

Jolie-Pitts vingård Miraval lanserer en eksklusiv champagne. Selvsagt er den rosa!

Publisert

Chateau Miraval, det franske vinslottet som til tross for fireårige skilsmisseforhandlinger og skittentøyvask fortsatt er deleid av Brad Pitt og Angelina Jolie, lanserer sin første champagne: Fleur de Miraval.

Miraval er deleid av Jolie-Pitt og Perrin-familien, som også er det formelle navnet på selskapet som produserer vinen.

<strong>IKKE BARE ANSIKT UTAD:</strong> Brad Pitt skal være svært engasjert i produksjonen av Miraval-vin - og den nye champagnen. Her er han sammen med Marc Perrin mellom vinrankene på Chateau Miraval. Foto: Perrin
IKKE BARE ANSIKT UTAD: Brad Pitt skal være svært engasjert i produksjonen av Miraval-vin - og den nye champagnen. Her er han sammen med Marc Perrin mellom vinrankene på Chateau Miraval. Foto: Perrin Vis mer

Miraval er mest kjent for sine roséviner, som også er typisk for Provence, området vinslottet ligger i. Når de nå lanserer en champagne, er denne selvsagt også rosa.

Champagnen er produsert i samarbeid mellom Perrin og Péters-familien fra Champagne. Péters er et champagnehus med lang historie, og drives nå av sjette generasjon i familien.

Samarbeidet og utviklingen har skjedd i stor hemmelighet - og de to vinhusene har jobbet sammen i hele fem år.

- Ikke bare nok en kjendisvin

At kjendiser setter navnet sitt på vinflasker er intet nytt fenomen. Men der mange bare gjør nettopp det, setter navnet sitt på ei flaske hvis innhold andre har smakt seg fram til, skal Brad Pitt være langt mer involvert.

- Brad Pitt har vært veldig engasjert i å skape dette champagnehuset, som ikke bare er nok en kjendisvin, men et helhjertet prosjekt med vinbønder som samler sin ekspertise, lidenskap og ferdigheter, skriver Perrin i pressemeldingen.

Det er heller ikke amerikansk lefling med benevnelser som gjør at de kan kalle Fleur de Miraval champagne, ei heller Hollywoods hang til å kalle all musserende vin for champagne. Den er produsert på Péters-familiens gård, i Champagne.

Chardonnay og Pinot Noir

Champagne lages i hovedsak av tre druetyper: Pinot noir, chardonnay og meunier. Fleur de Miraval består av 75 prosent chardonnay og 25 prosent pinot noir.

Péters-familien har tradisjonelt produsert blanc-de-blanc champagne, altså champagne laget utelukkende på grønne druer, men da de to vinhusene bestemte seg for å lage champagne var det ingen tvil om at den skulle være rosa.

<strong>EKSKLUSIV:</strong> Den nye champagnen kommer i 20.000 eksemplarer, og koster drøye 4200 kroner. Foto: Perrin/Péters
EKSKLUSIV: Den nye champagnen kommer i 20.000 eksemplarer, og koster drøye 4200 kroner. Foto: Perrin/Péters Vis mer

Fargen er både et nikk til Miravals viner, men også til vinslottets tidligere eier, grevinne Fleur de Miraval, som ifølge historien bare drakk rosa champagne, fordi hun var født i Provence. Det er også henne champagnen er oppkalt etter.

I arbeidet med å utvikle en rosa champagne, valgte de druene som grevinne Miraval etter sigende foretrakk, chardonnay og pinot noir.

Det er produsert 20 000 flasker av den første årgangen, men den er eksklusiv på mer enn én måte. Når den lanseres på det internasjonale markedet 15. oktober i år, er prisen 360 pund, drøye 4200 kroner.

Til sammenlikning starter prisen på Miraval-vin på 189,90 kroner og Pierre Péters-champagne på 399,90 kroner.

Ifølge Moestue, som importerer Perrin-vin til Norge, kommer den hit først til neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer