- «Møsbrømlefsa» har en veldig spesiell smak, men er populær her i Nord, sier Gry Nordvik Karlsen fra Valnesfjord om den søte tradisjonskosten fra Nordland.
Brunost, smør og sirup
Med sin søte og kraftige smak av brunost er den, ifølge henne, det mange utflyttede drømmer om å få servert når de kommer hjem til Salten.
På Facebook finnes det til og med en egen møsbrømlefsegruppe, og Kulinaris har tidligere hatt is med smak av møsbrøm.
- Det er vanlig å servere møsbrømlefse når slektninger kommer på besøk. Gjerne dem som kommer fra Salten, som har vokst opp med det selv, forklarer hun.
Selve møsbrømmen er en slags brunostjevning man smører på toppen av en varm lefse.
Jevninga kan minne litt om prim, men er laget av hvetemel, vann og brunost.
(Blandet med tilbehøret seterrømme, sirup og sukker kalles fyllet på dialekt for «søvvel»).
Møsbrømlefsa er en lokal spesialitet fra Salten-distriktet, og Nordvik Karlsen har ikke hørt om at den finnes noen andre steder.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger