Møsbrømlefse:

Lefsa alle fra Salten reiser hjem for

Elsker du brunost kan det hende du får en ny favoritt!

LOKALMAT: Møsbrømlefse er en søt lefse som serveres varm med et spesielt fyll som kalles "møsbrøm" og "søvvel". Fyllet er laget på brunost, hvetemel og vann. Foto: TAKKEMAT / KAGGE FORLAG
LOKALMAT: Møsbrømlefse er en søt lefse som serveres varm med et spesielt fyll som kalles "møsbrøm" og "søvvel". Fyllet er laget på brunost, hvetemel og vann. Foto: TAKKEMAT / KAGGE FORLAG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- «Møsbrømlefsa» har en veldig spesiell smak, men er populær her i Nord, sier Gry Nordvik Karlsen fra Valnesfjord om den søte tradisjonskosten fra Nordland.

Brunost, smør og sirup

Med sin søte og kraftige smak av brunost er den, ifølge henne, det mange utflyttede drømmer om å få servert når de kommer hjem til Salten.

På Facebook finnes det til og med en egen møsbrømlefsegruppe, og Kulinaris har tidligere hatt is med smak av møsbrøm.

- Det er vanlig å servere møsbrømlefse når slektninger kommer på besøk. Gjerne dem som kommer fra Salten, som har vokst opp med det selv, forklarer hun.

Selve møsbrømmen er en slags brunostjevning man smører på toppen av en varm lefse.

Jevninga kan minne litt om prim, men er laget av hvetemel, vann og brunost.

(Blandet med tilbehøret seterrømme, sirup og sukker kalles fyllet på dialekt for «søvvel»).

Møsbrømlefsa er en lokal spesialitet fra Salten-distriktet, og Nordvik Karlsen har ikke hørt om at den finnes noen andre steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer