<strong>LISTERIAFUNN:</strong> Det er funnet listeria-bakterier i karbonader fra Kløverkjøtt på Bunnpris, med siste forbruksdag 14. 15. 28. og 29. oktober, samt 5. november. Foto: NTB Scanpix
LISTERIAFUNN: Det er funnet listeria-bakterier i karbonader fra Kløverkjøtt på Bunnpris, med siste forbruksdag 14. 15. 28. og 29. oktober, samt 5. november. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Trekkes tilbake:

Listeria-funn i karbonader

Bunnpris-leverandør Kløverkjøtt AS trekker tilbake pannestekte karbonader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kløverkjøtt AS trekker tilbake produktene pannestekte karbonader og pannestekte kjøttkaker, som er solgt i Bunnpris-butikker over hele landet.

Årsaken er funn av listeria, opplyser Mattilsynet.

Tilbaketrekningen gjelder karbonadepakker med varenummer 50129 og med siste forbruksdag 14., 15., 28 og 29. oktober, samt 5. november, samt kjøttkakepakker med varenummer 50009 og med siste forbruksdag 28. september og 29. oktober.

Forbrukere kan levere tilbake produktet til en Bunnpris-butikk og få pengene tilbake.

Listeria

  • Listeria er en bakterie som, ifølge Matportalen, finnes nesten overalt i jord, slam, vegetasjon, i elver og tjern, og i tarmen hos mange dyrearter.
  • Det utvikler seg sjelden infeksjon hos mennesker, men kan være alvorlig om man først får det. Det rammer også ofte risikogrupper med nedsatt immunforsvar. Gravide er også spesielt utsatt, da sykdommen listeria kan overføres fra mor til foster og føre til livstruende sykdom hos fosteret.
  • Listeria kan formere seg i kjøleskapstemperatur, og oppstår ofte i produkter med lang holdbarhet som ikke varmebehandling; rakfisk, gravet fisk, røkt fisk, kokt kjøttpålegg, spekemat og oster.
  • Det hjelper heller ikke å fryse matvarene, men varmebehandling.
  • I Norge registreres det 15-50 tilfeller i året.

.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer