Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nye dagligvarer vinter 2018, produktene som blir borte:

Litago har slått opp med Stratos. Skynd deg!

Nå er det snart tid for nye dagligvarer. Her er noen av dem som må vike til fordel for nyhetene.

TESTVINNER: Skyr vanilje med müsli vant vår ernæringstest av yoghurt med topping i forrige uke. Nå forsvinner den fra butikkene. Foto: Hans Arne Vedlog
TESTVINNER: Skyr vanilje med müsli vant vår ernæringstest av yoghurt med topping i forrige uke. Nå forsvinner den fra butikkene. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Neste uke kommer flere hundre nye matvarer i butikkene, og det er bare å glede seg. Vi har i hvert fall funnet et par godbiter vi gleder oss til å teste blant snacks og godteri.

Men når noen skal inn, må andre ut. Synnøve Finden har allerede annonsert at det er slutt for Norges mest omstridte ost; Kongsgård, som måtte sladdes da den ble lansert, samt den småhullete osten Perle.

Dette er langt fra de eneste matvarene som forsvinner fra butikkene de neste ukene - for når noen varer skal inn, må andre ryddes ut for å få plass.

At matvarer blir borte er en helt naturlig prosess, og det ligger sjelden noen stor dramatikk i det, men noen ganger blir det litt mer alvorlig, som da Orkla la ned produksjonen av alle Denja-salatene i fjor.

Her er noen av produktene som forsvinner fra butikkene i vinter.

PS, se etter tilbudskurvene, tiden før de store dagligvareslippene er den beste tiden for å gjøre et kupp!

Dropper testvinner

Hos Q-meieriene må to Skyr-yoghurter vike for å få plass til nykommerne. Snart er det slutt for Skyr vanilje med müsli, som akkurat fikk terningkast seks i vår ernæringstest av mellommåltider med müsli, og Skyr kokos (denne fikk for øvrig terningkast fire i vår smakstest av nye yoghurter da den ble lansert).

SLUTT: Litago & Stratos
SLUTT: Litago & Stratos Vis mer

Hos Tine er det slutt for en hel rekke produkter: Storflasker med presset eple, ingefær og lime; Iskaffe barista, Biola-drikk med gulrot og appelsin, og Litago-milkshake med Stratos.

Lykken for det to av Norges mest berømte kuer ble kortvarig. Stratos-milkshaken fikk knappe ni måneder i butikk, før den ble sanert.

I stedet for lanserte Tine en Litago-melk med smak av kanelboller.

LITAGO: Vi fikk et utvalg personer til å prøve Litagos nye smak. Her er dommen. Video: Didrik Sæther, Reporter: Nicolai Aagaard, Klipp: Frida Andersen Vis mer

Kesam med musli i 14-serien forsvinner i smakene jordbær og pasjonsfrukt, - disse fikk forøvrig terningkast fire og fem, i vår ernæringstest.

Ikke slutt på sjokoladepizza

I motsetning til det en kanskje skulle tro utifra overskriftene i en rekke norske nettaviser ved årets begynnelse er det ikke slutt for Dr. Oetkers sjokoladepizza - men distribusjonen blir begrenset. - Den trekkes fra mindre og lavprisbutikker, men vil fortsatt være i supermarkeder med fullsortiment, forteller Even Brandeggen, markedssjef i Dr Oetker, til Dagbladet.

Det blir imidlertid slutt for Veggie Pizza Tender delight, med kjøtterstatning. Denne falt heller ikke helt i smak da vi testet ferdigpizzanyhetene i fjor.

- Det er rett og slett et veldig lite marked for denne type produkter, og det selger ikke godt nok.

I år satser NorgesGruppen med en lignende pizza toppet med kjøtterstatningen Oumph!.

Slutt for kjøttbolle-pytt-i-panne

Frossenmatgiganten Findus kutter Pariserpizza i dette vinduet, grønnsaksblandingen Perfekt til kylling og pytt i panne med kjøttboller og tyttebær.

Fjordland sanerer Finnbiff, Kyllingsuppe, og Sunt & Godt Meksikansk grønnsaksgryte og Tomatsuppe.

Wasa kutter økologiske knekkebrødet Sprø Hvete, og Påsmurte Wasa Sandwich Gulost.

Lykkes ikke med øko-øl

Akkurat som markedet nok ikke var helt klart for DrOetkers pizza toppet med kjøtterstatning, ble det heller ingen suksess for Hansas økologiske øl.

- Vi visste at økologisk-segmentet var i en tidlig fase i drikkevarekategorien og var spente på hvordan det ville bli mottatt. Nå må vi konstatere at vi ikke helt lykkes med denne slik vi hadde håpet, muligens var vi litt tidlig ute. Dette produktet er nå dessverre tatt ut av sortimentet vårt, sier kommunikasjonsansvarlig i Hansa Borg, Anette Karlsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!