Restaurantanmeldese av Campo de' Fiori

- Litt dyrt, men veldig, veldig godt

Det koster å dra til Roma. Det gjør det å besøke Campo de' Fiori på Oslo vest også.

ITALIENSK FOR ALLE PENGA: Restaurant Campo de Fiori serverer god mat, men til litt stive priser mener anmelderne. Foto: John T. Pedersen
ITALIENSK FOR ALLE PENGA: Restaurant Campo de Fiori serverer god mat, men til litt stive priser mener anmelderne. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Sånn skal pasta smake!

Fredag var lykkelig. På bordet sto en porsjon Ragatoni à la Gricia, pastarør med pecorino-ost, guanciale (speket svinekjake) og sjenerøse mengder svart pepper. En tradisjonell rett med massevis av smak og karakter. Og helt perfekt tilberedt.

BESTE VESTKANT: Campo de' Fiori ligger på beste vestkant i Josefines gate. Foto: John T. Pedersen
BESTE VESTKANT: Campo de' Fiori ligger på beste vestkant i Josefines gate. Foto: John T. Pedersen Vis mer

- Jo da, dette er veldig, veldig godt, sa Robinson, og la tørt til: – Skulle bare mangle til den prisen. 210 kroner for en relativt enkel pastarett er stivt.

- Litt dyrt, men veldig, veldig godt

Kort tid før:

- Benevenuto!

Hovmesteren tok imot Robinson og Fredag med ekte italiensk gjestfrihet. Og ditto stemme. Heldigvis var det ikke bare volumet som var på topp. Sjarmen og humøret også.

- Dagens kjøtt? Det er osso buco med blåbærrisotto. Veldig godt, forsikret hovmesteren, som også var av det effektive slaget, både med å ta bestillinger og komme med vinanbefalinger.

- Skal vi se: Da vil dere begynne med en Melanzane de mamma Isa …

- En hva, spurte Fredag.

Italiensk for nybegynnere

- Grillet aubergine, svarte servitøren, og fortsatte: – Så vil dere dele en ragatoni, og så følge opp med osso buco og … Hva var det siste igjen?

- Bresert oksehale, sa Fredag.

- Ah, bene! La koda de vacca alla vaccinara, sa hovmesteren. Og forsvant.

Så da lærte de hva «klassisk romersk bresert oksehale med selleri, pecorino ost, chili og tomatsaus» heter på italiensk.

Fra vinkartet, som ikke overraskende har hovedvekt på italienskproduserte godsaker, ble det valgt en ­flaske Barbera Ruvei fra Piemonte, som med en prislapp på 599 kroner, er blant de rimeligste alternativene på lista.

- Vi er riktignok på vestkanten, men prisnivået er kanskje likevel litt høyt. I underkant av 300 kroner for oksehale er ikke akkurat gi bort-pris. Og hva var prisen på dagens kjøtt, altså osso buco? spurte Fredag.

Robinson trakk på skuldrene, da det ikke sto noen pris i menyen.

- Hm. Spennende, sa Fredag.

Lage selv? se om du klarer å lage lilla sushiVis mer Vis mer

Åpningen, to skiver aubergine med tomatsaus og parmesan, smakte godt, selv om Robinson og Fredag ikke kunne la være å tenke på at skivene kostet en hundrings pr. stk. Neste rett, pastarørene med svart pepper, fikk altså både Robinson og fredag til å glemme å være prisbevisst. Ny­delig.

Ville hovedrettene leve opp til forventningene?

Robinsons osso buco, bresert og langkokt kalveskank, smakte nydelig. Innslaget av blåbær i risottoen var interessant og tilførte syre i en rett som lett kan bli i overkant mektig. Porsjonen så enorm ut, men en overraskende stor del av den viste seg å være bein.

EFFEKTIV BETJENING: Robinson og fredag var fornøyde med betjeningen, men synes det var en dyr fornøyelse. Foto: John T. Pedersen
EFFEKTIV BETJENING: Robinson og fredag var fornøyde med betjeningen, men synes det var en dyr fornøyelse. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Fredag var ikke fornøyd med oksehalen.

- God smak, lekkert utseende, men at noen av bitene er så vidt lunkne, trekker ned. Her har det gått fort på kjøkkenet, sa Fredag.

Det var tid for dessert. Robinson valgte is med karamelliserte hasselnøtter og mandler, Fredag lot seg friste av ostekake med pistasjnøtter og basilikum-is. En liten diskusjon oppsto, Fredag mente dessertene med fordel kunne vært søtere, mens Robinson satte pris på at de ikke var det. Smak og behag.

SØTT UENIGHET: Anmelderne ble ikke helt enige om hvor søte dessertene var. Foto: John T. Pedersen
SØTT UENIGHET: Anmelderne ble ikke helt enige om hvor søte dessertene var. Foto: John T. Pedersen Vis mer

- Vel, har Campo de' Fiori kommet for å bli i gjennomtrekk-lokalet på hjørnet av Josefines gate og Bogstadveien?

Måltidet var så godt som ferdig, to kopper espresso og to glass grappa var et hyggelig punktum.

- Jeg håper det. Til tross for noen feilskjær tar jeg gjerne turen igjen, sa Fredag.

- Absolutt, sa Robinson. – Hva kostet forresten osso ­bucoen?

Fredag kikket på regningen på bordet.

- Oi. 369 kroner. Vel, da blir det nok Ragatoni à la Gricia ved neste besøk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer