Norges største stjerne 80 år

Liv Ullmann kastet ut av Hongkong: - Aldri vært så stolt

Da Liv Ullmann varslet om at det manglet mat og vann - og at hun hadde vært vitne til overgrep i leiren, fikk hun marsjordre av myndighetene.

LIVET ER SLETT IKKE WURST: Liv Ullmann - her på gata i Manhattan - er dypt takknemlig for alle mulighetene livet har skjenket henne.
LIVET ER SLETT IKKE WURST: Liv Ullmann - her på gata i Manhattan - er dypt takknemlig for alle mulighetene livet har skjenket henne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når Liv Ullmann i helga først blir feiret med overraskelsesfest av datteren Linn (51) lørdag kveld, og deretter samling på Nationaltheatret på selve dagen søndag, vet vår store stjerne at den beste bursdagsgaven fikk hun allerede for 30 år siden. For da var nemlig 80-års jubilanten en av initiativtakerne til Women's Refugee Commission Inc (WRC) – en organisasjon som jobber for å trygge kvinner, barn og unge på flukt fra vold og forfølgelse.

Dagbladet var til stede da Liv Ullmann i forrige uke ble hyllet for sin utrettelige innsats i organisasjonens lokaler på Manhattan i New York. Skuespillerens engasjement og kontaktnett har bidratt til at både Meryl Streep og presidentdatteren Chelsea Clinton åpent har støttet WRCs arbeid.

- Liv er så genuin i alt hun gjør og er et av de mest omsorgsfulle menneskene jeg kjenner til. Hun har aldri vært innom en flyktningleir uten å ha levert fra seg jakka til en trengende; eller tatt kontakt med dem som alle andre bare går forbi, sier Diana Quick, som i mange år har jobbet i organisasjonen.

- Et sjokk

Alle vi møter rundt langbordet, vet at det damen i hvit bluse og grå genser engasjerer seg i, gjør hun fullt og helt. Opptakten var alt annet enn idyllisk da Ullmann og fire andre i 1989 skulle besøke en FN-drevet leir i Hongkong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer