Smakstest av lomper, potet, spelt og havre:

Lompetest: - Gidder ikke kjøpe helselompe!

Potetlomper er best, men de nye speltlompene har én stor fordel.

PØLSETREKK: Edvard Gran (til venstre) og Daniel Byskov har testet lomper for Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PØLSETREKK: Edvard Gran (til venstre) og Daniel Byskov har testet lomper for Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den er flat, den er billig, og den smaker egentlig ikke så mye, lompa.

For mange er den mest som et transportmedie for pølsa, en slags spiselig serviett, som du kan pakke inn pølse og sauser og tilbehør i, og som lar deg spise pølse med hendene uten å bli klissete på fingrene.

En lompe kan være alt dette, men den kan også være så mye mer.

En god lompe er mild på smak og balanserer fint opp mot den fete pølsa, den sursøte ketsjupen og den sterke sennepen.

Lompa er også et aldri så lite stykke norsk mathistorie.

Lomper, eller potetkake som det kalles i deler av landet, er en særnorsk restematrett: et par kokte poteter til overs fra middag moses, blandes med litt mel og vann, og kjevles til tynne kaker som stekes på takke eller i stekepanne.

I dag er det vanligst å spise lomper til pølser eller annen saltmat, men tidligere var det også vanlig å servere med brunost, litt som lefser.

Edvard Gran, daglig leder på Würst pølsebar i Oslo, og Daniel Byskov, daglig leder i Annis pølsemakeri på Mathallenl har testet ni lomper for Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer