Svindel i selvbetjeningskassene:

Lurer butikkene med bolletrikset: - Det verste jeg har sett

Og bollesvindelen er bare forbokstaven. Sjekk skrekkeksemplene.

BOLLETRIKSET: Kunden slår inn den billigste hvetebollen til 9,90 kroner, men kjøper en dyrere kanelbolle, eller et wienerbrød, som her, til 18,90. Svinn: 9 kroner, eller knappe 50 prosent.
BOLLETRIKSET: Kunden slår inn den billigste hvetebollen til 9,90 kroner, men kjøper en dyrere kanelbolle, eller et wienerbrød, som her, til 18,90. Svinn: 9 kroner, eller knappe 50 prosent. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da de selvbetjente kassene ble rullet ut i matbutikkene et par år tilbake, meldte bekymringene seg raskt: Blir det ikke litt vel enkelt å spasere ut av butikken, uten å gjøre ordentlig opp for seg?

En Spar-butikk i Oslo-området advarer nå mot et sleipt triks:

Tilsynelatende ærlige kunder taster inn varer og betaler, men i stedet for å slå inn de varene de faktisk kjøper, velger de rimeligere alternativer.

Det gjelder særlig skoleelever som kjøper dyre boller eller bagetter men betaler for billige hveteboller og rundstykker.

Også Meny-kjeden opplever tidvis større problemer med svinn fra butikker med ungdomsskoler og videregående skoler i nærheten, forteller Nina Horn Hynne, informasjonssjef i Meny.

- Det varierer veldig, men i de butikkene der vi opplever problemer, setter vi inn tiltak, som økt bemanning, og hyppigere kontroller, sier Horn Hynne til Dagbladet.

Ifølge informasjonsansvarlig i Kjøpmannshuset, kjeden som rommer Spar, Joker og Nærbutikken, Anette Grønby Rein, er dette ikke et utbredt problem i deres butikker med selvbetjeningskasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer