OPPSKRIFT på hamburger: Hjemmelaget hamburger lager du enkelt og raskt og den blir både saftig og knallgod! Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer Vis mer

Bli en burgerekspert

Må prøves: Sitrontrikset gjør burgeren knallgod på grillen

Hamburger er knallgod grillmat

(Dagbladet): I videoen overfor viser vi et triks som fungere overraskende godt for å piffe opp burgeren. Det handler om sitronskall! Sjekk ut og bli sjokka.

Hamburger kan du kjøpe frossen eller fersk i ulike prisklasser, merker, og varianter, men ingenting slår en hjemmelaget burger. Når du lager mat fra bunnen av, så vet du nøyaktig hva maten inneholder - og du kan lage en fersk og saftig burger på «1-2-3».

Om hamburgeren stammer fra Hamburg er litt vanskelig å si, men sannsynligvis var det en tysk imigrant til USA som tok med seg oppskriften og gjorde den til USAs mest spiste matrett gjennom tidene.

Sitron gir fantastisk god smak til mange retter. Vask og riv skallet og bland i burgeren. Foto: OLE C.H. THOMASSEN
Sitron gir fantastisk god smak til mange retter. Vask og riv skallet og bland i burgeren. Foto: OLE C.H. THOMASSEN Vis mer

Usunn mat?

Mange assosierer hamburger med mange kalorier og mye fett.

Dette er uten tvil feil. Hvis du bytter den fete osten, de fete dressingene og det fine hamburgerbrødet med sunnere varianter, så blir hamburgermåltidet sunt og næringsrikt.

Varier smaken på burgeren!

Med litt fantasi kan du tilsette smak på burgeren som gjør den ekstra god.

Elt inn smakstilsetningen når burgerfarsen er ferdig spedd.

Det er bare fantasien som setter grenser for hva en burger kan smake av.

Klassisk tilbehør er gjerne salat, tomat, løk og syltet agurk, men topp burgeren med det du liker aller best.

Fiskeburger er også et sunt alternativ og den kan du lage selv eller kjøpe ferdig.

Sliders

Små hamburgere kalles ofte «sliders», Disse miniburgere er perfekte som barneburgere og fingermat på et buffetbord.

Veggisburgere

Veggisburgere er nå stadig mer populært og varianter av den får du kjøpt både i butikk og hos de kjente burgerkjedene.

Gulrotburger, linseburger, rødbetburger; det er mye å velge i og mange er skikkelig gode på smak.

Hvilken kjøttdeig til hamburgere?

Kjøttdeig med 10 prosent fett er relativt nytt og kan erstatte den originale kjøttdeigen med 14 prosent i de fleste retter.

Magrere kjøttdeig og karbonadedeig er ypperlig til karbonader, hamburgere og kjøttboller, fordi de ikke blir spedd med væske i noen særlig grad.

Les også:

- Beste veggis­burgeren jeg har spist

- Smakstest av hamburgerbrød

-Slik lager du den perfekte hamburgeren