Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Maaemo gjenåpner

Maaemo: - Alle koketoppene sprakk

Åpningen av nye Maaemo er utsatt - igjen.

ÅPNINGEN UTSATT: Maaemo-teamet har hatt uflaks under bygging av de nye lokalene i Bjørvika i Oslo. Først vannlekkasje, nå et uhell med hvitevarene. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
ÅPNINGEN UTSATT: Maaemo-teamet har hatt uflaks under bygging av de nye lokalene i Bjørvika i Oslo. Først vannlekkasje, nå et uhell med hvitevarene. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer

Flyttingen og gjenåpningen av Maaemo, den eneste norske restauranten som har hatt tre stjerner i Michelin-guiden, har ikke akkurat gått på skinner.

Restauranten har tatt steget over jernbaneskinnene fra Schweigaards gate til nye lokaler i Dronninglunden i Bjørvika skulle egentlig gjenåpnet 24. februar.

I forbindelse med Michelin-utdelingen i Trondheim 17. februar kunne imidlertid kjøkkensjef og medeier Esben Holmboe Bang fortelle at åpningen var forsinket med ei uke. Årsaken var en vannlekkasje i kjelleren.

MICHELIN-STJERNE: Chan Hon Meng fra Singapore er ikke en vanlig kokk. Han står nemlig bak verdens billigste Michelin-måltid. Video: Great Big Story Great Big Story lager unike minidokumentarer om alt mellom himmel og jord. Lyst til å se mer? Se Dagbladets spilleliste her: https://goo.gl/Q2kvcj Vis mer

Den nye åpningsdatoen ble satt til mandag 2. mars, men slik skulle det ikke gå. Under en prøvemiddag fredag 28. februar, skjedde det utrolige, skriver Niklas Johansson, general manager for Maaemo, i en e-post til Dagbladet.

- Alle våre induksjonstopper sprakk. Av alle ting!

I motsetning til vanlige koketopper, som finnes på lager hos de fleste hvitevareforhandlere, var selvsagt Maaemos koketopper skreddersydde.

UTSATT - IGJEN: Mye gjenstår i Maaemos nye lokaler.
UTSATT - IGJEN: Mye gjenstår i Maaemos nye lokaler. Vis mer

- Vanligvis vil det ta 2-3 uker å få produsert nye men vi har sendt folk til produsentene i Frankrike som produserer disse akkurat nå. Etter planen skal disse være ferdig tirsdag kveld og folkene våre flyr tilbake til Oslo slik disse blir installert natt til onsdag, sier Johansson.

Han forteller at Maaemo-teamet er mer enn klare for å åpne dørene for publikum.

BARE ÉN SJANSE: Maaemo utsetter åpningen til de er helt sikre på at alt er i orden. Vi får bare én sjanse til å åpne, sier Niklas Johansson. Foto: Maaemo
BARE ÉN SJANSE: Maaemo utsetter åpningen til de er helt sikre på at alt er i orden. Vi får bare én sjanse til å åpne, sier Niklas Johansson. Foto: Maaemo Vis mer

- Vi er alle stolte og spente. Vi føler at vi har fått til å skape et rom som representerer Maaemo og Esben sin identitet perfekt. Det skal føles som å komme inn i et univers som på en måte destillerer Esben sine tanker og hans gastronomi.

Inntil videre ser det ut som om ny åpning blir onsdag 4. mars. Koketoppene installeres i dag, og Johansson forteller at teamet på Maaemo ser fram til å ønske de første gjestene velkommen i morgen. Men han er tydelig på at det ikke blir åpning før alt er på stell.

- Vi har jobbet med dette prosjektet i flere år og vi får bare én sjanse til å åpne. Vi føler et stort ansvar for gjestene som har valgt å besøke oss og derfor kan vi ikke åpne dersom vi må gå på kompromiss. Gjestene våre skal oppleve oss fra vår beste side hver dag. Alltid, avslutter han.

Hele Norges coronakart