Norske Maaemo har som første norske restaurant kommet med på lista over verdens 50 beste restauranter. Restauranten havnet på 35.plass.
- Jeg er ufattelig stolt og glad, sier Esben Holmboe Bang, medeier og kjøkkensjef på Maaemo.
Italia best
Beste restaurant i verden ble fjorårets bronsevinner og 2016-vinner Osteria francescana. Spisestedet i Italia drives av avantgardekokken Massimo Bottura.
- Vi gjorde det, vi gjorde, vi viste verden at vi kan klare det, sa Bottura fra scenen.
Bottura har beskrevet sin gastronomi som« å ta 2000 år med italienske mattradisjoner, knuse dem i tusen biter, og plukke opp bitene igjen».
Restauranten har tre stjerner i Michelin-guiden. Et måltid her er langt billigere enn på Maaemo. For mellom 1500 og 3000 kroner får du mat og vinmeny.
Spenningen var stor før kveldens kåring startet i Bilbao, der Maaemo-sjefen sjøl, Esben Holmboe Bang, er til stede. Maaemo, med tre stjerner i michelinguiden, kom i fjor på 79. plass i kåringen.
Sensasjonell ny plassering
Maaemo, som fikk terningkast 6 i Dagbladet, måtte altså klatre minst 29 plasser for å komme¨med blant de 50 beste. Maeemo klatret 44 plasser og slo kritikerroste restauranter som Dinner by Heston Blumenthal (46.plass).
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger