Oslo-restaurant på prestisjetung liste:

Maaemo verdens 35.beste restaurant

Ingen norsk restaurant på topp 50-lista før. Italienske Osteria francescana verdens beste.

URBANT: Maaemo valgte et utradisjonelt sted for en gourmetrestaurant, rett ved togskinnene ved Oslo S. Restaurantgjestene har også utsikt mot vakre bruer og barcode-byggene. Her får du noen av verdens beste matretter. Foto: Tuuka Koski
URBANT: Maaemo valgte et utradisjonelt sted for en gourmetrestaurant, rett ved togskinnene ved Oslo S. Restaurantgjestene har også utsikt mot vakre bruer og barcode-byggene. Her får du noen av verdens beste matretter. Foto: Tuuka Koski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske Maaemo har som første norske restaurant kommet med på lista over verdens 50 beste restauranter. Restauranten havnet på 35.plass.

- Jeg er ufattelig stolt og glad, sier Esben Holmboe Bang, medeier og kjøkkensjef på Maaemo.

Italia best

Beste restaurant i verden ble fjorårets bronsevinner og 2016-vinner Osteria francescana. Spisestedet i Italia drives av avantgardekokken Massimo Bottura.

- Vi gjorde det, vi gjorde, vi viste verden at vi kan klare det, sa Bottura fra scenen.

Bottura har beskrevet sin gastronomi som« å ta 2000 år med italienske mattradisjoner, knuse dem i tusen biter, og plukke opp bitene igjen».

Restauranten har tre stjerner i Michelin-guiden. Et måltid her er langt billigere enn på Maaemo. For mellom 1500 og 3000 kroner får du mat og vinmeny.

Spenningen var stor før kveldens kåring startet i Bilbao, der Maaemo-sjefen sjøl, Esben Holmboe Bang, er til stede. Maaemo, med tre stjerner i michelinguiden, kom i fjor på 79. plass i kåringen.

Sensasjonell ny plassering

Maaemo, som fikk terningkast 6 i Dagbladet, måtte altså klatre minst 29 plasser for å komme¨med blant de 50 beste. Maeemo klatret 44 plasser og slo kritikerroste restauranter som Dinner by Heston Blumenthal (46.plass).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer