Slik lager du #magiccake

Magisk kake: Tre i én!

Én røre gir en herlig kake med tre forskjellige lag.

SUPERENKELT: Den amerikanske impossible pie lager du i blender på et par minutter. Foto: Elisabeth Dalseg
SUPERENKELT: Den amerikanske impossible pie lager du i blender på et par minutter. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert

Alarmklokkene ringer høyt når vi kommer over oppskrifter som beskrives som «magiske», og som kaller på at du tar fram den imaginære tryllestaven og svinger den over maten før du setter den i ovnen.

Det er ingen overdrivelse at vi tok superlativene med en håndfull salt da vi kom over #magiccake på Instagram et par år tilbake: Kaka med tre distinkte lag, som du lager med én røre.

For godt til å være sant?

Vi måtte selvsagt prøve, og kan trygt si at vi lot oss begeistre. Oh la la!

Det har selvsagt ikke vært trollmenn til stede, snarere kulinariske trollmenn, franskmenn. Kaka er selvsagt opprinnelig fransk. Gâteau magique har lange tradisjoner i det franske kjøkkenet, og vi kan egentlig ikke tro at den ikke er mer populær.

Det nederste laget har konsistens som amerikansk ostekake eller myk tertebunn. Det midterste laget er som en eggekrem, mens tar du en bit av det øverste laget, er det som å spise en helt vanlig kake.

Vi stusset litt første gang vi laget den. Kunne oppskriften virkelig stemme? Røra er tynn, som en litt skvipete pannekakerøre, med små klumper av stivpisket eggehvite.

Etter en time i ovnen ble all tvil gjort til skamme. Sim sala bim! Kake og krem i ett, med minimal innsats - og det aller beste: Den imponerer, igjen og igjen. Det ser ut som om du setter en ganske kjedelig kake, uten glasur eller fyll, på bordet. Men det er denne kaka gjestene stadig spør om oppskriften på.

Tror du oss ikke? Prøv selv.

Her er tre av våre favoritter:

Magisk sjokoladekake

MAGISK: Trelagskaka du lager av én røre. Foto: Shutterstock / NTB
MAGISK: Trelagskaka du lager av én røre. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Denne kaka er inspirert av bakebloggen Jo Cooks, med små modifikasjoner. Vi liker mørkere, bitrere sjokoladesmak - er du glad i lysere sjokoladekaker, anbefaler vi at du kutter 2 ss kakao - og erstatter med en toppet ss mel.

Du trenger:

4 egg (romtemperert)
1 ss vann
150 gram sukker
8 ss smør, smeltet
5 ss hvetemel
7 ss kakaopulver
4 ¾ dl varm melk
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts eddik
melis

Slik gjør du:

1. Sett stekeovna på 175 grader.

2. Skill eggene. Ha eggeplommene i en bolle med 1 ss vann og sukker. Miks med en miksmaster til blandingen er luftig og lett.

3. Ha i smeltet smør, vaniljeekstrakt og salt, og miks til blandingen er jevn, lett og luftig.

4. Bland sammen mel og kakao. Ha litt og litt i røra, mens du visper godt.

5. Ha i melken litt og litt, og visp godt, men forsiktig. Det er her de fleste vil stusse, dette er veldig sølete og tyntflytende. Men ikke fortvil, det skal være sånn.

6. Ha eggehviter og eddik i en bolle og visp til de er så fast i konsistensen at du kan snu bollen på hodet uten at de faller ut. Bruker du samme miksmaster eller kjøkkenmaskin, pass på at utstyret er helt rent, ellers kan det være vanskelig å få til.

7. Vend litt og litt av de stivpiskede eggehvitene i kakerøra til blandingen er ganske jevn.

8. Ha røra i en kakeform, 22x22 cm eller 20 cm i diameter, og stek i 45-60 minutter. Kaka skal føles fast på toppen, men skal fortsatt disse litt.

9. Avkjøl kaka, gi den et lett dryss melis, del i porsjonsstykker, og server.

Magisk vaniljekake

ORIGINALEN: Franske bakverk er aldri feil. Foto: Shutterstock / NTB
ORIGINALEN: Franske bakverk er aldri feil. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Den franske klassikeren lages med vanilje. Den er nydelig for seg selv, men passer også godt å servere med litt rørte bær. For en litt friskere kake, rører du inn litt revet skall av en sitron.

Du trenger:

4 egg (romtemperert)
1 ss vann
150 gram sukker
8 ss smør, smeltet
12 ss hvetemel
4 ¾ dl varm melk
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts eddik

Framgangsmåten er lik som for sjokoladekaka.

Passer til en liten springform, 18-20 cm. Jo større kakeform, jo tynnere lag.

Umulig kokospai

Denne kaka minner litt om de andre, men er enda enklere å lage. Du bare har alle ingrediensene i en blender og mikser godt. Oppskriften er amerikansk, og stammer fra baksiden av Bisquick - en kakemikspakke fra 70-tallet.

Du trenger:

4 ¾ dl melk
85 g revet kokos
4 egg
1 ts vaniljeekstrakt
62.5 g hvetemel
8 ss smeltet smør
150 gram sukker
1 liten klype revet muskat

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Ha alle ingrediensene i en blender.

3. Kjør på høy fart til alle ingrediensene er godt blandet.

4. Ha i en kakeform, cirka

5. Stek i ovnen til kaka er gyllen, fast på toppen og fortsatt disser.

6. Avkjøl og server.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer