MANUELAS PRINSESSEKAKE: Kakeblogger Manuela Kjeilen har med stort hell laget en porsjonprinsessekake! Foto: Manuele Kjeilen
MANUELAS PRINSESSEKAKE: Kakeblogger Manuela Kjeilen har med stort hell laget en porsjonprinsessekake! Foto: Manuele KjeilenVis mer

Blogger Manuela Kjeilens prinsessekake

Manuelas hyllest til norske prinsesser har tatt av på nettet: Over to millioner har opplevd drømmen

- Responsen overgår alle mine drømmer, sier bakedronningen.

(Dagbladet): Da den kjente kakebloggeren Manuela Kjeilen for få dager siden publiserte prinsessekaken på bloggen sin, opplevde hun at over to millioner i Norge og resten av verden strømmet til for å se filmen.

Manuelas startet sin blogg passionforbaking.com, i 2010. Hun har til vanlig over 1 million faste følgere og skriver på norsk og engelsk. Fembarnsmora jobber med bakst på heltid, og har i tillegg til bloggen gitt ut flere bøker.

- Hvordan oppsto ideen til prinsessekaken?

POPULÆR KAKEBLOGGER: - Vi er alle prinsesser og fortjener en kake, sier kakeblogger Manuela Kjeilen.
POPULÆR KAKEBLOGGER: - Vi er alle prinsesser og fortjener en kake, sier kakeblogger Manuela Kjeilen. Vis mer

- Tradisjonell svensk prinsessekake er en kjent og kjær kake, men denne kombinasjonen har jeg funnet på selv med norsk fyll og smak. Jeg har jo fått mye kjeft på grunn av at jeg har fornorsket kaken av mine svenske lesere, men jeg har skrevet at det var på tide med en forandring på oppskriften, som gjør kaken enda bedre. I grunnen elsker jeg norske kaker aller best, men denne kombinasjonen med en svensk suksess har vist seg å være en riktig fulltreffer hos de utrolig mange leserne, sier Manuela, som er bosatt i Sverige.

Møtte ekte prinsesse

- Hvem av prinsessene i Norge eller Sverige er kaken ment til?

- Til meg eller alle damer der ute; Vi er vel alle prinsesser!

- Har du opplevd å møte en kongelig på ekte?

- Ja, jeg ble for en tid tilbake invitert på besøk hos prinsesse Sheika Salama i hennes palass i Abu-Dhabi. Det var en utrolig hyggelig og annerledes opplevelse. Det ble servert mye godt der nede, men ingen prinsessekake!

- Du veddet med din ektemann på at den nye kakefilmen skulle bli en hit?

- Ja, for da den hadde blitt sett 200 000 ganger på superkort tid forrige fredag, veddet jeg med min mann at den skulle nå én million visninger innen mandag morgen - og det skjedde jo! Fire dager senere hadde den passert to millioner. Dette er jeg glad og takknemlig for. Jobber du hardt, gir det alltid resultater! konstaterer Kjeilen.

Se kakevideoen her: Manuelas youtube-klipp.

- Du viser ofte til Gud når du kommuniserer med dine følgere i sosiale medier. Hvordan kom troen til deg første gang?

- For meg er Gud er en personlig relasjon og en trygg tilflukt. Jeg har stor glede av relasjonen og er sikker på at han alltid er der for meg. Jeg er oppvokst i et strengt, kristent hjem, men min tro og relasjon har veldig lite med barndommen å gjøre, da det ikke var noen særlig positiv måte å oppleve Gud på. Jeg har blitt mer kjent og trygg på Gud i voksen alder, fastslår Manuela Kjeilen.

Les også:

Hater du kaker? Det gjorde Viestad også - helt til han smakte på svigerfars bløtkake

Konditor og kakeblogger Elin V. Nilsens beste triks: Slik lykkes du med Kvæfjordkaka

PORSJONSPRINSESSE: Du kan lett lage prinsessekake som en porsjonskake. Foto: Manuela Kjeilen
PORSJONSPRINSESSE: Du kan lett lage prinsessekake som en porsjonskake. Foto: Manuela Kjeilen Vis mer