ETTERTRAKTET: Kokebøkene hennes er bestselgere, og stadig flere klikker seg inn på bloggen til Trine Sandberg når de er i beit for middagstips. Foto: Mona Nordøy
ETTERTRAKTET: Kokebøkene hennes er bestselgere, og stadig flere klikker seg inn på bloggen til Trine Sandberg når de er i beit for middagstips. Foto: Mona NordøyVis mer

Trine Sandberg (54) deler sine mest populære retter

Mat-Trines nye toppliste: Mine mest populære middager

Trine Sandberg fyller 2019 med ny kokebok, videreutvikling av bloggen - og forhåpentligvis en tur til Tokyo.

- Hva er en god dag på jobben, Trine Sandberg?

- Når smakene sitter som de skal, og maten ser like god ut på bildene som den smaker. Ja, da kommer godfølelsen!

NY BOK: Trine Sandberg pønsker på hva hun skal friste med i sin nye kokebok, som etter planen kommer til høsten. Foto: Mona Nordøy
NY BOK: Trine Sandberg pønsker på hva hun skal friste med i sin nye kokebok, som etter planen kommer til høsten. Foto: Mona Nordøy Vis mer

Pila går bare en vei for den populære matbloggeren fra Lørenskog utenfor Oslo. I 2007 startet eventyret Trines matblogg, som skulle gjøre henne til et av Norges mest kjente matnavn. Bloggpriser og salgsrekorder har nærmest blitt dagligdags krydder for Sandberg, etter at hun gjorde hobbyen til levebrød, og satset 100 prosent på jobben som blogger og kokebokforfatter.

Nylig ble det kjent at hennes første kokebok, «Trines mat», fra 2013, er den mest solgte sakprosaboka gjennom de ti siste åra. På plassene bak ligger bøker som Myttings «Hel ved», Kolloens «Snåsamannen» og Seierstads «To søstre».

Spesialinnredet matverksted

I ettertid har hun laget to nye kokebøker, og nå er hun i gang med å planlegge den fjerde. Den kommer etter planen utpå høsten, men hun vil ikke røpe noe om hva den skal inneholde.

Mat-Trines nye toppliste: Mine mest populære middager

Hun forteller derimot gjerne mer om hva som for henne er den perfekte dagen som matblogger:

- Det er en dag med en løs skisse av en oppskrift, alle ingredienser i hus, og ikke altfor mange avbrytelser i form av telefoner og e-poster.

Ekstra god blir dagen hvis hun har tid til å starte den med en morgentur med hunden, Ellie. Vel tilbake i huset trekker hun i forkle og setter kursen mot det spesialinnredede matverkstedet i sokkelleiligheten hjemme i huset på Fjellhamar.

I VERKSTEDET: Først en morgentur med hunden, og deretter bærer det ned i matverkstedet i underetasjen. Foto: Mona Nordøy
I VERKSTEDET: Først en morgentur med hunden, og deretter bærer det ned i matverkstedet i underetasjen. Foto: Mona Nordøy Vis mer

- Mens jeg fotograferer kommer gjerne junior på 10 år hjem fra skolen, og titter innom verkstedet, gjerne for å prøvesmake. Jeg føler meg utrolig privilegert som kan jobbe med hobbyen min hjemme, og samtidig kunne være til stede for sønnen min.

Ser seg ikke tilbake

- Du sa opp jobben som jurist, og skiftet beite. Hva savner du ved ditt forrige liv?

- Jeg savner kollegene mine, fellesskapet og faget, men foreløpig trives jeg godt som matblogger og kokebokforfatter. Hva framtida bringer vet jeg ikke, jeg har fokus på det som skjer her og nå, svarer Sandberg, som anser at juristbakgrunnen uansett er et godt fundament å ha når man driver for seg selv og bygger en merkevare.

Vendepunktet i livet kom da hun skjønte at hun måtte velge mellom de to karriereveiene:

- Skulle jeg si opp jobben, og bli matblogger og kokebokforfatter på heltid? Eller skulle jeg gå tilbake til juristjobben, og fase ut matbloggen? Bloggen var blitt så stor og krevende at den ikke ville la seg kombinere med fulltids juristjobb og familieliv.

Valget var ikke vanskelig å ta, forteller hun:

- Jeg hadde nok hatt problemer med å slutte med bloggen, som jeg hadde lagt ned så mye tid, krefter og engasjement i, og som jeg visste at mange hadde stor nytte og glede av.

Ny bok

- Hva gleder du deg mest til i 2019?

- At jeg forhåpentligvis lanserer ny kokebok til høsten. Er jeg heldig, tar jeg også med meg en gruppe matinteresserte til Tokyo.

Sandberg stortrives med å ha hobbyen som jobb. Fleksibiliteten er det aller beste.

Søk i våre 5000 oppskrifter

- Å kunne disponere tiden min selv, og å kunne jobbe både hjemme og på hytta er topp.

Det blir ofte mye jobbing, innrømmer hun.

- Det gir meg en fantastisk ro å være på hytta, særlig i flere uker av gangen. Sist sommer gjorde finværet at det ble mindre jobbing enn planlagt, og det gjorde utrolig godt.

- Største smaksopplevelser i året som gikk?

- Oi, det er mange. Alt fra smaker på eget kjøkken eller hos venner, til restaurantbesøk og deilige norske råvarer. Blåmuggosten Råblå fra Grindal Ysteri. Den ble kåret til Årets Ost under Det Norske Måltid-kåringene i forrige helg i Stavanger, der jeg satt i finalejuryen, forteller Sandberg.