Forskere:

Maten for deg over 50

Feil mat kan over tid kan føre til svake muskler og svekket allmenntilstand.

MER PROTEIN-MAT: Forskere i Nofima forteller hva de over 50 bør spise. (Foto: Rimma Bondarenko / Shutterstock / NTB scanpix)
MER PROTEIN-MAT: Forskere i Nofima forteller hva de over 50 bør spise. (Foto: Rimma Bondarenko / Shutterstock / NTB scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Persontilpassing av mat er en viktig internasjonal mattrend. Grunnen til det, er at man i de senere år har gått fra et fokus på behandling av helseplager og sykdommer til et fokus på forebygging, og der spiller kosthold er en viktig rolle. Da trenger hver enkelt av oss å vite hva vi trenger av mat for å dekke våre behov.

- Matbehovet varierer fra person til person, og dette er et felt hvor vi trenger mer kunnskap – alt fra hvordan genetisk variasjon påvirker optimalt kosthold til hvordan man bør spise i ulike livsfaser og ved sykdom, sier Guro Helgesdotter Rognså og Øydis Ueland, forskere ved Nofima.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer