LING LING: Drinkene er i toppklasse, lokalet og beliggenheten nydelig. Hvis du i tillegg liker å føle deg priviligert i en eksklusiv lounge-setting, og ikke bryr deg så mye om prisen, er det et godt valg.
LING LING: Drinkene er i toppklasse, lokalet og beliggenheten nydelig. Hvis du i tillegg liker å føle deg priviligert i en eksklusiv lounge-setting, og ikke bryr deg så mye om prisen, er det et godt valg.Vis mer

Restaurantanmeldelsen, Ling Ling by Hakkasan:

Maten kunne vært bedre, men lett å bli litt pling-pling av drinkene på Ling-Ling

Ling Ling by Hakkasan holder høyt nivå på det meste. Også prisene.

«Glitzy» er et lite brukt engelsk adjektiv i Norge, men Ling Ling by Hakkasan, er glitzy slik Cambridge Dictionary forklarer det: «Å ha en fasjonabel framtoning i den hensikt å tiltrekke seg oppmerksomhet».

Maten kunne vært bedre, men lett å bli litt pling-pling av drinkene på Ling-Ling

Selv beskriver den eksklusive kjeden som nå er kommet til Skandinavia Ling Ling-konseptet som «Hakkasans rampete lillesøster».

Utgangspunktet er et kinesisk luksuskjøkken ispedd lokale råvarer, paret med den japanske smårett-tradisjonen Izakaya, i tillegg til en nøye utviklet cocktailmeny og lounge-­stemning med egne DJs.

Ondas etterfølger

Restauranten har tatt over nedlagte Ondas signalbygg på Aker Brygge.

Idet Robinson og Fredag entret lokalet ble de møtt av tre ansatte, hvorav en tok jakkene, en registrerte ankomsten og en ­annen viste vei til et bord med nydelig utsikt over Pipervika, rådhuset og Akershus festning.

Valget falt på smaksmenyen «Ling Ling Journey».

Det tilbys ingen vinpakke, og det er åpenbart at Ling Ling helst ser at gjestene bestiller på flaske. Utvalget av vin på glass er begrenset og sommelierens anbefaling, en Rully 1er Cru, hvit burgund, fra Leflaive & Associes, ble fulgt.

I VANNKANTEN: Ling Ling ligger perfekt plassert på en utstikker fra Aker Brygge i Ondas gamle lokaler. 
I VANNKANTEN: Ling Ling ligger perfekt plassert på en utstikker fra Aker Brygge i Ondas gamle lokaler.  Vis mer

- En nydelig vin, men det skulle også bare mangle til 245 kroner glasset, sa Fredag.

Kamskjellene skinner

DRIKKE: Det tilbys ingen vinpakke, og det er åpenbart at Ling Ling helst ser at gjestene bestiller på flaske. 
DRIKKE: Det tilbys ingen vinpakke, og det er åpenbart at Ling Ling helst ser at gjestene bestiller på flaske.  Vis mer

Den første serveringen besto av en dim sum-tallerken, kamskjell, kylling og mangosalat og en liten smakebit av pekingand med oscietra-kaviar, som er Ling Lings signaturrett til 3400 kroner. Her ble den servert på søt asiatisk pannekake med et løvtynt lag sprøstekt andeskinn. Godt, men uten det lille ekstra.

Det var kamskjellene som strålte: posjert i ovn, friske og silkemyke med soyasaus og chili, vermicelli-nudler og vårløk.

- Er det litt mye mat på bordet på en gang, undret ­Robinson.

- Du skal være temmelig rask for å rekke gjennom alt før noe begynner å bli kaldt.

Robinson var halvveis gjennom de fem neste rettene, som kom på bordet samtidig. De grillede bitene av sideflesk fra svin med bbq-saus var blitt lunkne, men Robinson var til gjengjeld begeistret for grillet torsk med en dyp saus på soya og ingefær.

Fredag var fornøyd med sin sjøkreps med chili og vårløk, og tre typer sopp stekt i wok, med herlige og sprø maka­damianøtter.

Passion fruit millionaire

Vinkelneren foreslo å fortsette med den samme vinen ut måltidet, men spiseparet valgte å prøve noe fra cocktailmenyen, da det ble sagt at maten var tilpasset den.

- Det er for slapt å svare at «det kommer helt an på hva du liker», når vi spør om hvilke drinker som passer, mente Fredag.

COCKTAILS: Robinson & Fredag savnet konkrete drinkeforslag til maten, men cocktailene i seg selv var strålende. 
COCKTAILS: Robinson & Fredag savnet konkrete drinkeforslag til maten, men cocktailene i seg selv var strålende.  Vis mer

Negronien på japansk whisky og med et hint av røyk var strålende i seg selv, men fungerte ikke optimalt til maten. Da var Robinson mer fornøyd med sin syrlige ­«Passion fruit millionare».

Av de to dessertene, var den ene – en slags snickers-kombinasjon av soyakaramell, peanøtter, og banan – forglemmelig. Den andre var derimot kveldens vakreste rett: Et nydelig, grønt «eple» av eplegelé og eplemousse, med syrlig tindved, five spice-krydder og hvit sjokolade.

Stamsted for pulserende sommerkvelder

Prisen på måltidet ble høy. En smaksmeny til like under 1000 kroner er ikke avskrekkende, men prisene i vin- og drikkekartet gjør at du raskt bikker over 4000 kroner ­totalt for to personer. Maten holder høyt nivå med tanke på hvor mange gjester de serverer, men rettene er ujevne.

Likevel, Ling Ling er mer enn maten.

Drinkene er i toppklasse, lokalet og beliggenheten nydelig. Hvis du i tillegg liker å føle deg priviligert i en eksklusiv lounge-setting, og ikke bryr deg så mye om prisen, er det et godt valg.

Noen vil oppleve konseptet i seg selv som prangende, mens for ­andre vil Ling Ling bli stamsted for pulserende sommerkvelder i Oslos fineste vannkant.