TAKTERASSE PÅ VULKAN: På gode dager er det fint på takterassen på Bar Vulkan.
TAKTERASSE PÅ VULKAN: På gode dager er det fint på takterassen på Bar Vulkan.Vis mer

Anmeldelse av Bar Vulkan

Maten på Bar Vulkan får blandet kritikk: - Dette var en schizofren opplevelse

Maten er en delt opplevelse på Bar Vulkan. I dobbelt forstand.

Det hadde vært en lang sommerdag på jobb for både Robinson og Fredag. Å synke ned i en myk sofa på ute­serveringen på gateplan hos Bar vulkan, og bestille en duggfrisk tsjekkisk pils, var med andre ord perfekt. De hadde riktignok håpet uteserveringen på taket var åpen. Der kan du skue ned på Akerselva og ut over byen, men værvarselet sa «utrygt for regn», og satte en stopper for det. Uteserver­ingen der Robinson og Fredag fikk plass, var uansett hyggelig og med lun atmosfære.

- «Social eating», leste Fredag fra overskriften i menyen.

- Jeg forstår ikke helt hva den liksomtrendy merkelappen skal bety. Er det bare at rettene er laget for å deles?

I menyen så Robinson hint av alt fra Frankrike og Italia, til Japan, sørstatene og Hawaii. For å slippe å diskutere retter seg imellom gikk de for smaksmenyen «All in social»: Åtte retter som, ifølge menyen, ville gi den «ultimate sosiale opplevelsen». Menyen hadde til og med sin egen hashtag: #allinsocial.

- Sånn at maten kan likes og deles både rundt bordet og i sosiale medier, sa Fredag tørt.

Til den varierte menyen delte de en svært god, frisk og tørr Sancerre fra David Sautereau (2014), men menyen hadde også et raust utvalg vin på glass til sympatiske priser.

GODT UTVALG: Bar Vulkan får skryt for utvalg og prisene på vin.
GODT UTVALG: Bar Vulkan får skryt for utvalg og prisene på vin. Vis mer

De første to rettene var soppquesedilla med trøffel og krem­ost, og tartar av storfe med rørosrømme og pep­perrot.

- Dette var ordentlig kosemat, utbrøt Fredag etter et tygg av en quesedilla.

Maten på Bar Vulkan får blandet kritikk: - Dette var en schizofren opplevelse

- Dype smaker av sopp og trøffel, og den friske kremosten balanserer fint.

Tartaren var delikat presentert og fint kombinert, selv om Robinson mente kokken var vel raus med rømmen.

- Jeg synes det funker, jeg, kontret Fredag, og la til at karse-spirene var et fint innslag.

Den andre serveringen ble derimot et antiklimaks. «Spicy tuna taco» smakte nesten bare chilimajones og fritert tacoskjell, og en søt gelé av pasjonsfrukt bidro enda mer til å gjemme bort smaken av den eksklusive fisken. Den andre fiskeretten på bordet, sashimi av laks, med ponzusaus og tangsalat imponerte heller ikke.

- Dette er helt likt det du får hos en hvilken som helst sushi-sjappe i byen. Bare at her koster det mer per bit, sa Robinson.

Den første vegetarretten, hjertesalat med pecorino, oliven og mandler, var en frisk, men ikke spesielt spennende vri på klassikeren Cæsarsalat. Den andre vegetarretten var der­imot en hyggelig overraskelse: Mais gnidd inn med misosmør og den japanske chiliblandingen togarashi. Det hele brakte fram minner hos Robinson om en spicy mais­kolbe, grillet rett på kullet, servert fra en trillevogn på stranda i et Sørøst-Asiatisk ferieparadis.

PLASS NOK: Er det ikke plass på taket er det flere muligheter.
PLASS NOK: Er det ikke plass på taket er det flere muligheter. Vis mer

- Dette er det enkleste, men også det beste de har servert til nå, sa Robinson.

Den tredje serveringen, crispy duck med bladsalat og kimchi-majones, var kveldens «hovedrett». Det ble nok skuffelse.

- Kjøttet er bare sprøtt og tørt og smaker av frityr, salatbladene er slappe, og dette er den tredje retten med enten majones eller rømme. Det hadde gjort seg med litt variasjon, sa Robinson.

Til tross for sju serveringer var verken Robinson eller Fredag riktig mette, og de bestilte en ekstrarett: Grillet lammemørbrad med tomater og den argentinske persillesausen chimichurri.

SPRIKENDE: Det var svært sprikende kvalitet på maten.
SPRIKENDE: Det var svært sprikende kvalitet på maten. Vis mer

- Er dette fra samme kjøkken? utbrøt Robinson.

Lammet var perfekt grillet, og ble bare enda bedre av de søte tomatene og frisk chimichurri. En Malbec Reserva fra Terrazas de los Andes var et trygt og godt vinfølge, anbefalt fra servitøren. Desserten, en ostekakevariant med jordbær, var både frisk og luftig.

- Dette var en schizofren opplevelse, sa Robinson da de ruslet hjem i sommernatta. – På det beste er det strålende, men så er neste rett helt håpløs.

- Men, sa Fredag.

- For en åtte-retter er prisen på under 500 kroner bra, og hvis du bare har litt flaks med hvilke retter du velger, vil du få en fin kveld til en grei pris.