Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Matforgiftet: Ti syke på lunsjfavoritt

Et døgn etter restaurantbesøket begynte de å merke det. Alle ti.

LUNSJ MED FØLGER: For det uheldige selskapet endte lunsjen med misere. (Bilde ble tatt i forbindelse med en restaurantanmeldelse tidligere i år). Foto: Christian Roth Christensen
LUNSJ MED FØLGER: For det uheldige selskapet endte lunsjen med misere. (Bilde ble tatt i forbindelse med en restaurantanmeldelse tidligere i år). Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Jeg er fortsatt ikke helt bra, forteller kvinnen som helst vil være anonym.

Hun var i et selskap på ti stykker som sist lørdag var ute og spiste lunsj på restaurant Miss Sophie i Oslo. Et drøyt døgn seinere hadde åtte av ti blitt syke med oppkast, diaré og svimmelhet.

- Først tenkte jeg det bare var omgangssyke eller noe liknende. Men, da jeg fikk kontakt med en av de andre i selskapet, viste det seg at flere var dårlige.

Tre i følget endte på legevakta. På Ullevål tok legevakta kontakt med Mattilsynet - som umiddelbart ba om at det måtte tas flere prøver. Inkludert prøve av nyrene ettersom en hadde klaget over smerter i ryggen.

Kvinnen gir for øvrig honnør til restauranten som umiddelbart la seg flate:

- De har vært kjempefine og fulgt opp med flere meldinger til oss denne uka.

Selskapet hadde spist en såkalt sharing-meny med ulike retter, slik at det ikke er helt enkelt å spore opp hvor smitten kommer fra.

Vil komme til bunns

- Det stemmer at vi beklageligvis har fått noen tilbakemeldinger fra et par selskaper som spiste brunsj forrige helg, der noen av gjestene har blitt dårlige, skriver Christopher Sandberg, daglig leder på Miss Sophie Restaurant.

- Vi kontaktet Mattilsynet med en gang vi mottok informasjon fra gjestene. Og har etter dette hatt løpende dialog for å finne ut hva dette kan stamme ifra.

- Vi har selvfølgelig gjort alle rutiner som slike henvendelser medfølger. Vi har også hatt møte og kontroll med Mattilsynet. I tillegg har vi også kontaktet våre leverandører for å komme til bunns i denne saken. Vi ser svært alvorlig på dette og vi har kontaktet de involverte direkte for å gi informasjon og selvfølgelig kompensasjon.

- Vi er utrolig lei oss for at noen gjester har blitt dårlige etter å ha vært på gjest på Miss Sophie.

Mattilsynet avventer

- Ja, det stemmer at vi fikk en henvendelse fra et selskap som hadde vært på restauranten, forteller Jan Petter Svinø i Mattilsynet.

- De fortalte at de hadde en mistanke om at det kunne være noe med maten ettersom flere hadde blitt syke etter restaurantbesøket.

- Hva gjør Mattilsynet videre med saken?

- Vi holder på å utgreie saken nå. Slike utgreiinger er ofte vanskelige fordi det er så mange elementer som kan spille inn, forteller Svinø.

- Generelt i slike saker så gjør vi oss en totalvurdering der vi selvsagt og så ser på hvor sannsynlig det er at smitten kommer fra spisestedet.

- For øvrig er det sjeldent man kan konkludere entydig i slike saker. Det er også vanskelig å si noe om hvor lang tid det vil ta å gjennomføre en slik utgreiing.

- Dette stedet har for øvrig en god historikk og det har aldri tidligere vært mistanke om klanderverdige forhold, understreker Svinø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media