Matforgiftet: Ti syke på lunsjfavoritt

Et døgn etter restaurantbesøket begynte de å merke det. Alle ti.

LUNSJ MED FØLGER: For det uheldige selskapet endte lunsjen med misere. (Bilde ble tatt i forbindelse med en restaurantanmeldelse tidligere i år). Foto: Christian Roth Christensen
LUNSJ MED FØLGER: For det uheldige selskapet endte lunsjen med misere. (Bilde ble tatt i forbindelse med en restaurantanmeldelse tidligere i år). Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er fortsatt ikke helt bra, forteller kvinnen som helst vil være anonym.

Hun var i et selskap på ti stykker som sist lørdag var ute og spiste lunsj på restaurant Miss Sophie i Oslo. Et drøyt døgn seinere hadde åtte av ti blitt syke med oppkast, diaré og svimmelhet.

- Først tenkte jeg det bare var omgangssyke eller noe liknende. Men, da jeg fikk kontakt med en av de andre i selskapet, viste det seg at flere var dårlige.

Tre i følget endte på legevakta. På Ullevål tok legevakta kontakt med Mattilsynet - som umiddelbart ba om at det måtte tas flere prøver. Inkludert prøve av nyrene ettersom en hadde klaget over smerter i ryggen.

Kvinnen gir for øvrig honnør til restauranten som umiddelbart la seg flate:

- De har vært kjempefine og fulgt opp med flere meldinger til oss denne uka.

Selskapet hadde spist en såkalt sharing-meny med ulike retter, slik at det ikke er helt enkelt å spore opp hvor smitten kommer fra.

Vil komme til bunns

- Det stemmer at vi beklageligvis har fått noen tilbakemeldinger fra et par selskaper som spiste brunsj forrige helg, der noen av gjestene har blitt dårlige, skriver Christopher Sandberg, daglig leder på Miss Sophie Restaurant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer